Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 18:35

"Χρησμοί" και διαρροές αντί για συνεντεύξεις Τύπου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Η γραπτή δήλωση - χρησμός του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με την οποία σχολιάζει τη γραπτή δήλωση στήριξης του Γιάννη Λαμπρόπουλου στον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα από τη μια μεριά επιδέχεται πολλές ερμηνείες και από την άλλη αποκαλύπτει πλήρως τη γύμνια των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που αναγκάστηκαν για μια ακόμα φορά να αναπαραγάγουν ανακοινώσεις πολιτικών που βλέπουν την εφημερίδα, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και την ιστοσελίδα ως προέκταση του πολιτικού τους γραφείου και όχι ως θεσμό της δημοκρατίας.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του πολιτεύεται με γραπτές δηλώσεις και επιστολές αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι τις συνεντεύξεις Τύπου. Γι’ αυτό οι δημοσιογράφοι δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι χθες να τον ρωτήσουν αν στηρίζει ενδεχόμενη υποψηφιότητα στην Περιφέρεια του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Θα μου πείτε: Δεν έχει τηλέφωνο ο κ. Λαμπρόπουλος να τον πάρετε για να ζητήσετε την άποψή του; Προσωπικά έχω σταματήσει να τηλεφωνώ εδώ και πολλά χρόνια, γιατί ο κ. Λαμπρόπουλος δεν απαντούσε ποτέ στα τηλεφωνήματά μου. Δικαίωμά του και το σέβομαι. Δεν αποδέχομαι όμως τη γενικότερη στάση του απέναντι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς συνηθίζει να τα χρησιμοποιεί για να τοιχοκολλεί τις γραπτές ανακοινώσεις του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και μέχρι να δώσει συνέντευξη Τύπου ο κ. Λαμπρόπουλος δεν θα επιχειρήσω να ερμηνεύσω τη δήλωσή του αφού έτσι και αλλιώς θα πρέπει να μας εξηγήσει δημοσίως αν αποδέχεται τις κατηγορίες περί εκβιασμού που εκφράζει ο κ. Τατούλης.

Και ερχόμαστε τώρα στη γραπτή δήλωση του κ. Τατούλη. Προχθές το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήμασταν δημοσιογράφοι από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Πελοποννήσου. Φεύγοντας από τη συνεδρίαση πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Τατούλης είχε στείλει γραπτή δήλωση με την οποία σχολίαζε τη γραπτή δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου. Ουσιαστικά ο κ.Τατούλης αγνόησε πλήρως τους δημοσιογράφους για να αποφύγει τις ερωτήσεις τους. Εννοείται ότι ούτε τη δήλωση του κ. Τατούλη θα επιχειρήσω να ερμηνεύσω.

Απλώς θα καλέσω δημοσίως τους συναδέλφους μου να υπερασπιστούμε όχι μόνο την αξιοπρέπειά μας αλλά και το δημοκρατικό θεσμό του Τύπου. Αρκετά κράτησε η κωμωδία με τις γραπτές ανακοινώσεις. Οποιος θέλει να πολιτεύεται πρέπει να δίνει συνεντεύξεις Τύπου σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι κάθε δίσεκτο έτος. Οι "χρησμοί", οι συνεντεύξεις μόνο σε φιλικά μέσα ενημέρωσης και οι διαρροές των κύκλων ευθύνονται μεταξύ άλλων και για την απομάκρυνση των πολιτών από την πολιτική. Και όταν οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στην πολιτική, η μέρα που ξημερώνει δεν θα είναι καλή για τη δημοκρατία.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 18:43