Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 11:31

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου πρόκριμα... για τις επόμενες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου πρόκριμα... για τις επόμενες

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας. Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι απλώς…. πρόκριμα για τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν πολύ σύντομα, καθώς είναι αδύνατον να σχηματιστεί κυβέρνηση μακράς πνοής. Για την ακρίβεια, πιστεύω ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα καταγραφούν κυρίως οι δυνάμεις της αγανάκτησης και της οργής - καθώς οι πολίτες θα ψηφίσουν θέλοντας να τιμωρήσουν όσους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Θα τιμωρήσουν όσους έταξαν ένα απέραντο Δημόσιο και ακόμα περισσότερα δάνεια κι επιδοτήσεις, αλλά δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους.

Το εκλογικό Σώμα αισθάνεται απατημένο και δεν θα ψηφίσει για το μέλλον του τόπου με γνώμονα τη λογική, αλλά με βάση τα συναισθήματα οργής για αυτούς που "πρόδωσαν" το… ελληνικό όνειρο.

Ετσι λοιπόν, στις εκλογές της 6ης Μαΐου θα... θριαμβεύσουν για μια ακόμα φορά όσοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια, όσοι χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων και όσοι ταυτίζουν το ελληνικό όνειρο με την εκλογή ή την επανεκλογή τους. Θα θριαμβεύσουν τα κόμματα που πουλάνε πατριωτισμό και τσαμπουκά στη γονατισμένη από την οικονομική κρίση μεσαία τάξη. Θα πανηγυρίσουν με τους νικητές τα κόμματα που θα κλείσουν το μάτι στους ψηφοφόρους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το… πάρτι θα συνεχιστεί. Θα σαρώσουν τα κόμματα που θα συμπεριλάβουν στα  ψηφοδέλτιά τους περισσότερους ποδοσφαιριστές και τραγουδιάρες, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αγανακτισμένο πλήθος δεν θέλει επαγγελματίες πολιτικούς.

Με αυτόν λοιπόν τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές και οι τραγουδιάρες είναι έτοιμοι κι έτοιμες να κατακτήσουν τη Βουλή, αποδεικνύοντας ότι στο Νότο της Ευρώπης το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού είναι ο… Μπερλουσκονισμός.

Μαζί με τους… διάσημους, θα περάσουν το κατώφλι της Βουλής και οι υποψήφιοι που θα πλειοδοτήσουν στο διαγωνισμό αιτημάτων για τη διατήρηση και διόγκωση του πελατειακού κράτους: Ο υποψήφιος που θα εκλεγεί στις 6 Μαΐου ξεκίνησε ήδη την προεκλογική του εκστρατεία παίρνοντας τις… ευχές του τοπικού μητροπολίτη. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί όλους των προέδρους των οικονομικών φορέων και θα υποσχεθεί νέα δάνεια και διαγραφή των παλιών. Στους ψηφοφόρους θα τάξει ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε χωριό, ένα τουλάχιστον τραπεζικό κατάστημα σε κάθε κωμόπολη, μια ΔΟΥ σε κάθε ρούγα, κατάστημα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ ανά δύο οικοδομικά τετράγωνα, ιατρικό κέντρο σε κάθε οικισμό με πληθυσμό μεγαλύτερο των 8 κατοίκων και σχολείο δίπλα σε κάθε… σπίτι.

Εννοείται ότι όλες αυτές οι υπηρεσίες θα στελεχωθούν με συγγενείς των ψηφοφόρων που θα τιμήσουν στην κάλπη τον επίδοξο σωτήρα της Ελλάδας. Εννοείται επίσης ότι σωτήρας θα υποσχεθεί εκλογικό επίδομα στις… νοικοκυρές, αποζημιώσεις στους αγρότες για ζημιές που προκαλούν οι… συνήθεις για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και νέα ρύθμιση χρεών για όσους είναι γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες ως... επαγγελματίες οφειλέτες.

Σας φαίνονται υπερβολές όλα αυτά; Μελετήστε τα δελτία Τύπου των σημερινών βουλευτών και το ξανασυζητάμε. Ετσι εκλέχτηκαν βουλευτές οι σημερινοί σωτήρες, έτσι θα εκλεγούν και οι νέοι την 6η Μαΐου.

Ολα αυτά θα συμβούν επειδή, όπως προαναφέραμε, το εκλογικό Σώμα δεν θα πάει στην κάλπη για να επιλέξει άρχοντες που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη, αλλά για να τιμωρήσει όσους πρόδωσαν το ελληνικό όνειρο... Ποιο είναι το περίφημο ελληνικό όνειρο; Αυτό που υπόσχεται ο σωτήρας: Μια ΔΟΥ σε κάθε ρούγα, με υπαλλήλους τους συγγενείς του ψηφοφόρου. Αυτό είναι το περίφημο ελληνικό όνειρο - κι όποιος νομίζει ότι έσβησε, απλώς δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι εξακολουθούν να ονειρεύονται ένα απέραντο Δημόσιο με μισθούς Ευρώπης, και γι' αυτό αγανακτούν με όσους υποστηρίζουν ότι το πάρτι του λαϊκισμού τελείωσε. Αντίθετα, εξακολουθούν να είναι ισχνή μειοψηφία όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική αξιοκρατία και κανόνες που θα ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως.

Τα ποσοστά αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας οι επίδοξοι σωτήρες που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων προσδοκώντας να εκφράσουν τις ελπίδες ανάστασης του ελληνικού ονείρου.

Κάπου εδώ όμως τελειώνει το ωραίο παραμύθι, γιατί τελείωσαν και τα… λεφτά. Στις 7 Μαΐου οι νικητές δεν θα γελούν όπως την επομένη των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Απλώς θα ξεκινήσουν την εκστρατεία για τις επόμενες εκλογές. Σε εκείνες τις εκλογές οι ψηφοφόροι δεν θα πάνε πια στην κάλπη για να τιμωρήσουν τους προδότες του ελληνικού ονείρου. Εχοντας συνειδητοποιήσει ότι το πάρτι τελείωσε, θα πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν με το μυαλό και όχι με την καρδιά.

Αρκεί μέχρι τότε να έχει μείνει άμμος στην κλεψύδρα των Ευρωπαίων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 20:46

NEWSLETTER