Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 10:07

Οι κοτζαμπάσηδες στην προτεσταντική κόλαση

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι κοτζαμπάσηδες στην προτεσταντική κόλαση

Την ώρα που οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν αντάρτικο ζητώντας να μην ισχύσει το τρίτο μνημόνιο,  ο εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ τους έκοψε τη φόρα δηλώνοντας: “Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα χρηματοδοτήσεων. Τώρα η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο”. Με αυτά τα λόγια ο κ. Φούχτελ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Ξεκαθάρισε ότι τελείωσε το πάρτι της δανειακής ευημερίας και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Ο κ. Φούχτελ δεν σταμάτησε όμως εκεί. Εστειλε μήνυμα και στις στρατιές των κομματικών πελατών που έχουν βολευτεί σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και περιφέρειες λέγοντας: "Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα". Το μήνυμα ελήφθη και αμέσως εξεγέρθηκαν όσοι δεν έχουν διαδηλώσει ποτέ κατά της αναξιοκρατίας και των κομματικών διορισμών.

Εξεγέρθηκε η "βαθιά αυτοδιοίκηση" γιατί διαπίστωσε ότι χάνει τα  προνόμια που είχε από τον καιρό της… Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έως σήμερα. Από την Τουρκοκρατία έως σήμερα η αυτοδιοίκηση στην πραγματικότητα ήταν μια φενάκη κάτω από την οποία κρύβονται η οικογενειοκρατία και τα προνόμια μιας γραφειοκρατικής κάστας, η οποία σπαταλά τους φόρους των πολιτών σε υπερτιμολογημένα έργα. Μια διαφορά έχουν μόνο οι κοτζαμπάσηδες από τους σημερινούς τοπικούς άρχοντες. Οι κοτζαμπάσηδες εισέπρατταν τους φόρους που επέβαλλε η Πύλη, ενώ οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες παριστάνουν τους τοπικούς ευεργέτες με χρήματα από τους φόρους που επιβάλλει η κεντρική διοίκηση. Κατά τα άλλα οι τοπικοί άρχοντες συνεχίζουν την πρακτική των κοτζαμπάσηδων με υπερτιμολογήσεις έργων που δεν βλέπουν μόνο η τυφλή δικαιοσύνη και οι… τυφλοί της Ζακύνθου που έπαιρναν επιδόματα από την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Εκτός από υπερτιμολογημένα έργα οι τοπικοί άρχοντες κάνουν και διορισμούς με στόχους αφενός την επανεκλογή τους και αφετέρου την ενίσχυση των κομμάτων που τους έδωσαν το χρίσμα για να εκλεγούν δήμαρχοι, νομάρχες ή περιφερειάρχες. Ετσι γέμισαν οι δήμοι, οι πρώην νομαρχίες και οι σημερινές περιφέρειες με ανίκανους υπαλλήλους που έχουν μοναδική προϋπηρεσία ως αφισοκολλητές και κλακαδόροι. Ετσι γέμισαν τα γραφεία των δήμων με απόφοιτους της πρωτοβάθμιας που προσελήφθησαν για σκουπιδιάρηδες και κάνουν καριέρα ως προϊστάμενοι διοικητικών υπηρεσιών. Ετσι γέμισαν τα γραφεία με κομματόσκυλα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που έξυναν τα… αμελέτητα αρχεία με την άκρη του στυλό. Τα  αρχεία τους έξυναν και αρκετοί αριστεροί που διορίστηκαν από δημοτικές αρχές συνεργασίας σε δημοτικές επιχειρήσεις και ΔΕΥΑ. Πασόκοι, νεοδημοκράτες και αριστεροί που έχουν διοριστεί με ρουσφέτι σε κάθε ευκαιρία παριστάνουν τους… επαναστάτες και ζητούν ισονομία στην μισθοδοσία. Ζητούν ισονομία αυτοί που  ξέσκισαν κάθε έννοια αξιοκρατίας όταν διορίστηκαν με ρουσφέτι και όταν ανελίχθηκαν στην ιεραρχία έχοντας ως μοναδικό προσόν την κομματική ταυτότητα. Δεν υπάρχουν καλοί και ικανοί υπάλληλοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Βεβαίως υπάρχουν. Οι περισσότεροι από τους ικανούς υπαλλήλους έχουν προσληφθεί με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και αναστενάζουν κάτω από την κομματική μπότα των πολιτικών και υπηρεσιακών προϊσταμένων. Είναι κυρίως νέοι υπάλληλοι με πολλά προσόντα που δεν μπορούν να τα αναπτύξουν επειδή οι προϊστάμενοί τους ζουν σε άλλες εποχές. 

Ομως οι ικανοί και καλοί υπάλληλοι των δήμων και των περιφερειών δεν είναι πλειοψηφικό ρεύμα στους ΟΤΑ. Στους δήμους και στις περιφέρειες πλεονάζουν οι ανίκανοι άρχοντες και οι διορισμένες στρατιές των αφισοκολλητών. Πλεονάζουν οι ανίκανοι που σπατάλησαν τα χρήματα των φορολογούμενων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις ευλογίες των προκατόχων του Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Την εποχή των παχιών αγελάδων οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης έκαναν τα στραβά μάτια αφήνοντας τους τοπικούς κοτζαμπάσηδες να σπαταλούν τα χρήματα των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης σε υπερτιμολογημένα έργα και προσλήψεις "ημετέρων". Τώρα που τα δανεικά χρήματα τελείωσαν ο Χανς ήρθε να μαζέψει τις σπατάλες των κοτζαμπάσηδων και να περιορίσει τους κομματικούς διορισμούς. Οι προθέσεις του Χανς Γιοακίμ Φούχτελ ούτε ανιδιοτελείς είναι ούτε με πείθουν για την αποτελεσματικότητά τους. Ετσι κι αλλιώς στην προτεσταντική κόλαση δεν καίγονται μόνο όσοι πήραν δάνεια και μίζες. Καίγονται και όσοι τα έδωσαν. Σε κάθε περίπτωση το ρεμπελιό των κοτζαμπάσηδων δεν οδηγεί στην έξοδο από την προτεσταντική κόλαση. Οδηγεί σε πιο βαθιά… καζάνια. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 18:55

NEWSLETTER