Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 15:29

Σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να συγκρουστεί με την πολική του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη και του υφυπουργού του Κώστα Σκρέκα, που μοίρασαν χρήματα σε όποιον... δηλώνει αγρότης.

Τέτοια σπατάλη χρημάτων στον πρωτογενή τομέα είχε να γίνει από την εποχή της πρώτης δεκαετίας του ΠΑΣΟΚ – και μόνο η αντιπολίτευση δεν πήρε χαμπάρι τίποτα, γι’ αυτό συνέχισε να πιπιλάει την καραμέλα του... φιλελευθερισμού την ώρα που Βορίδης και Σκρέκας μοίραζαν τα εκατομμύρια σαν στραγάλια. Σε κάθε περίπτωση η πολιτική του "δώσε και σε μένα μπάρμπα" άνοιξε την όρεξη στους αγρότες, και τώρα η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με όσους θα ζητούν να μην περικοπούν τα... κεκτημένα.

Θα μου πείτε: Δεν έπρεπε να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Η απάντηση είναι αυτονόητη, αλλά δυστυχώς οι παροχές Βορίδη - Σκρέκα δεν ενίσχυσαν την παραγωγή. Ενίσχυσαν μόνο τον... λαϊκισμό, καθώς έφεραν στο προσκήνιο ξεχασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές που οι αφελείς πίστευαν ότι έχουν θαφτεί οριστικά σε μη καλλιεργούμενα πατατοχώραφα.

Θα μου πείτε επίσης: Ποιος πολιτικός θα βρει χρήματα στο δημόσιο ταμείο και δεν θα τα μοιράσει για να ενισχύσει τη δημοτικότητά του; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μάλλον την αγνόησαν οι σοφοί της επιτροπής Πισσαρίδη, που προτείνουν μεταρρυθμίσεις στον πρωτογενή τομέα πιστεύοντας ότι υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που θα εφαρμόσουν αντιδημοφιλή μέτρα. Το άλλο με τη... φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία το ξέρετε; Αυτή, που είναι τόσο φιλελεύθερη, όσο και το παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός