Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 11:19

Βαριεστημένοι θεατές μιας ανούσιας παράστασης

Γράφτηκε από τον

Βαριεστημένοι θεατές μιας ανούσιας παράστασης

Τον Μάρτιο του 2007 έγραψα στην «Ε» το εξής ρεπορτάζ:

«H διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου Καλαμάτας είναι θέμα μείζονος σημασίας και για αυτό η αντίστοιχη υπηρεσία πρέπει να στελεχωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μπάκα για τις εξελίξεις που υπάρχουν αναφορικά με το κληροδότημα "Χανδρινού" στην Κηφισιά.Ο κ. Νίκας είπε ότι σύντομα θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο εισηγήσεις για την αξιοποίηση όλων των ακινήτων του Δήμου Καλαμάτας».

Στις 2 Οκτωβρίου 2013 ο συνάδελφος Γιάννης Σινάπης έγραψε στην «Ε» μεταξύ άλλων: «Ακίνητο του κληροδοτήματος "Αικ. Χανδρινού" στη Νέα Κηφισιά θα πουλήσει ο Δήμος Καλαμάτας, για να κατασκευάσει βρεφονηπιακό σταθμό στα Λέικα. Χθες η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την εκποίηση ακινήτου του κληροδοτήματος, στη συμβολή των οδών Δειράδων και Σφενδόνης στη Νέα Κηφισιά, αξίας 633.000 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών. Οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας επέκριναν τη δημοτική αρχή ότι αδιαφορεί για τις Δημοτικές Ενότητας Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, ενώ της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παρατήρησε πως η κατασκευή παιδικών σταθμών είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Ο σύμβουλος Δημήτρης Μπούχαλης εισηγήθηκε ότι στα Λέικα υπάρχει κι έκταση και μελέτη για βρεφονηπιακό σταθμό και ανέφερε πως αν περισσέψουν χρήματα, θα διατεθούν και για αθλητικό κέντρο στο ίδιο τοπικό διαμέρισμα».

Χθες 23 Ιουλίου 2024 πάλι ο συνάδελφος Γιάννης Σινάπης έγραψε στην «Ε»: «Την αξιοποίηση του ακινήτου του κληροδοτήματος “Αικατερίνης Χανδρινού” στη Νέα Κηφισιά, με την πώλησή του, ώστε να εκπληρωθεί ο σκοπός του διαθέτη “να σπουδάζουν ορφανά και άπορα παιδιά”, αποφάσισε χθες η Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας». Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει επίσης: «Ειδικότερα, με τα χρήματα που θα προκύψουν από την πώληση του ακινήτου θα αγοραστεί οικόπεδο στην Τοπική Κοινότητα Καλαμάτας, προκειμένου να ανεγερθεί κτήριο ή να αγοραστεί έτοιμο κτήριο, με σκοπό να εκμισθωθεί, ώστε με τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμίσθωση να εκπληρώνεται η βούληση της διαθέτιδας”. Μετά την εισήγηση του αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έσπευσε να προαναγγείλει το επόμενο βήμα, που θα είναι η δημιουργία ενός βρεφονηπιακού σταθμού».

Δεν έχει νόημα να γράψουμε για μια ακόμα φορά ότι το κράτος υπολειτουργεί και ότι ωφελημένοι από τους απελπιστικά αργούς ρυθμούς είναι μόνο όσοι άρχοντες διαχειρίζονται με το αζημίωτο εκκρεμείς δημόσιες υποθέσεις. Το μόνο που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι οι πολίτες μετατράπηκαν σταδιακά σε θεατές μιας ανούσιας πολιτικής παράστασης με επαναλαμβανόμενα επεισόδια. Η κατάσταση θα αλλάξει μόνο αν και εφόσον οι θεατές αντιληφθούν ότι η πλήξη οδηγεί σε νέα χρεοκοπία, με ό,τι συνεπάγεται αυτή όχι μόνο για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών αλλά και για την εθνική ακεραιότητα της χώρας.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 11:17