Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 11:23

Τουρκία: Φρικιαστικό ρατσιστικό έγκλημα - Έκαψαν ζωντανούς τρεις Σύρους

Τουρκία: Φρικιαστικό ρατσιστικό έγκλημα - Έκαψαν ζωντανούς τρεις Σύρους

Τρεις Σύροι εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν άγνωστος τους περιέλουσε με βενζίνη και τους έβαλε φωτιά την ώρα που κοιμόντουσαν στη Σμύρνη.

Mε πολύ μεγάλη καθυστέρηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα αποτρόπαιο ρατσιστικό έγκλημα στην Τουρκία.

Οπως επιβεβαίωσε το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων τρεις νεαροί Σύροι εργάτες βρήκαν φριχτό θάνατο αφού τους περιέλουσαν με βενζίνη την ώρα που κοιμόντουσαν στη Σμύρνη.

Οι τρεις εργάτες δούλευαν σε εταιρία παρασκευής πλακών και ήταν 23, 21 και 17 ετών, μετανάστες από τη Συρία όπως εκατομμύρια άλλοι συμπατριώτες τους.

Το συμβάν έλαβε χώρα τον Νοέμβριο αλλά μέχρι σήμερα οι τουρκικές αρχές τηρούσαν σιγή ιχθύος για το περιστατικό.

Επρεπε να κινήσουν γη και ουρανό οι συγγενείς των θυμάτων για να αποκαλυφθεί η αλήθεια η οποία φυσικά χαλά το αφήγημα Ερντογάν για την καλή συμπεριφορά της Τουρκίας προς τους πρόσφυγες.

"Δεν ειδοποιήσαμε κανέναν γιατί η αστυνομία δεν το ήθελε σε καμία περίπτωση. Εν τέλει ο δράστης συνελήφθη και αποκαλύφθηκε για ποιον ενεργούσε" τόνισε συγγενής θύματος σε τουρκικό ΜΜΕ.

Μάλιστα, ο δράστης φέρεται να είχε μιλήσει για τα σχέδιά του σε γνώστους του λίγες ημέρες πριν από το έγκλημα λέγοντας χαρακτηριστικά "θα κάψω τους τρεις Σύρους".

Πηγή: news247.gr