Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 23:00

Πέθανε η Άντζελα Λάνσμπερι, πρωταγωνίστρια της σειράς "Η συγγραφέας ντετέκτιβ"

Πέθανε η Άντζελα Λάνσμπερι, πρωταγωνίστρια της σειράς "Η συγγραφέας ντετέκτιβ"

Σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή η Αγγλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης Άντζελα Λάνσμπερι. Είχε υποδυθεί τη συγγραφέα μυστηρίου και ερασιτέχνη ντετέκτιβ Τζέσικα Φλέτσερ στη σειρά "Murder She Wrote".

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης Άντζελα Λάνσμπερι, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά "Murder She Wrote" ("Η συγγραφέας ντετέκτιβ"), υποδυόμενη τη συγγραφέα μυστηρίου και ερασιτέχνη ντετέκτιβ Τζέσικα Φλέτσερ.

Για τον ρόλο της σειρά η Λάνσμπερι ήταν υποψήφια για δέκα Χρυσές Σφαίρες και 12 Βραβεία Έμμυ, κερδίζοντας τέσσερα βραβεία Χρυσής Σφαίρας.

Η Λάνσμπερι κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων υποψηφιοτήτων για Χρυσή Σφαίρα και αντίστοιχων νικών για την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε τηλεοπτική δραματική σειρά και τις περισσότερες υποψηφιότητες για Έμμυ για τον καλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο σε δραματική σειρά. Η σειρά έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Έμμυ εξαιρετικής δραματικής σειράς. Προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα στην ίδια κατηγορία έξι φορές και κέρδισε δύο φορές.

Πηγή: news247.gr