Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 20:53

Αλβανία: Νέα αναβολή στη δίκη Μπελέρη (βίντεο)

Αλβανία: Νέα αναβολή στη δίκη Μπελέρη (βίντεο)

Αναβάλλεται για τις 24 Οκτωβρίου η δίκη του Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση στο Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, το δικαστικό σώμα αποδέχθηκε το αίτημα από την υπεράσπιση του Φρ. Μπελέρη για την έξωση ενός από τα τρία μέλη του.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε η αντικατάσταση και μιας ακόμη δικαστού η οποία ζήτησε χρόνο ώστε να ενημερωθεί και να γνωρίσει το φάκελο της δικογραφίας.

Το δικαστήριο δεν εκφράστηκε για το άλλο προκαταρκτικό αίτημα της υπεράσπισης Μπελέρη που αφορά την ακύρωση όλης της δικογραφίας, επειδή, κατά την υπεράσπιση, τα στοιχεία δεν ευσταθούν και συλλέχθηκαν με παράνομο τρόπο.

Σημειώνεται πως ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας δεν παρέστη στη συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.

Μία ημέρα πριν, την ελληνική θέση ότι υπάρχει ευθεία σύνδεση της εξέλιξης της υπόθεσης, με την προοπτική έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε. επανέλαβε από τα Τίρανα, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής της Διάσκεψης του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: www.kathimerini.gr