Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 11:24

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τον «Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γρ. Χαλιακόπουλου στην Αθήνα

Γράφτηκε από την
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τον «Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γρ. Χαλιακόπουλου στην Αθήνα

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας, η παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στο «σπίτι της»: στο «Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης  Μόρτζος», στην πλατεία Αμερικής.

Ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του φιλιατρινού συγγραφέα και δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου ο οποίος ενσαρκώνει και τον ομώνυμο ρόλο. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η ζωή και το έργο του μεγάλου πολιτικού άνδρα, ο οποίος χάραξε τον 20ό αιώνα, παρουσιάζεται μέσω της θεατρικής τέχνης στο κοινό. 

Ογδόντα χρόνια μετά το θάνατο του Ελ. Βενιζέλου, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία και τη δράση της ιστορικής αυτής προσωπικότητας, που ξεκίνησε με την Κρητική Επανάσταση, στη συνέχεια διπλασίασε τα σύνορα της Ελλάδας, κέρδισε δύο Βαλκανικούς Πολέμους και βρέθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με την  πλευρά των νικητών. 

Μέσα από μια αναμέτρηση με το χρόνο, η μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου περνά από σκηνή σε σκηνή φωτίζοντας γεγονότα, συμβάντα και άγνωστες πτυχές της ζωής του. Τα νεανικά του χρόνια, η Κρήτη, οι γυναίκες που αγάπησε, τα επιτεύγματα και τα λάθη των πολιτικών του επιλογών, οι νίκες και οι ήττες του, υφαίνονται θεατρικά μέσα από την σκηνοθετική δεινότητα του Γιάννη Μόρτζου, που συνάμα υποδύεται και τον μεγάλο πολιτικό άνδρα. 

Οπως αναφέρει ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης Γιάννης Μόρτζος, «Με το έργο αυτό, πραγματώνεται μια επιθυμία μου κι ένα όνειρο πολλών ετών. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας μας. Κι ο δικός μου σκοπός, είναι να αποδώσω τη ζωή και το έργο του με τη μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα».

Το «Θέατρο Τέσσερις Εποχές» προσφέρει στους αναγνώστες της «Ε» και του eleftheriaonline.gr 5 διπλές προσκλήσεις.
Μπείτε στην κλήρωση εδώ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος. Σκηνικά – κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά. Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης. Video - οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου. Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Παπαδημητρίου. Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης. Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής. Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης.

Παίζουν:

Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Βαγγέλης Πετρόπουλος, Βασίλης Σαμαριτάκης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Τιτίκα Μαρίνου και Ελεάννα Πουλίδα. 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΤΖΟΣ

Μοσχονησίων 36, Πλατεία Αμερικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210 8812289

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη: 7 μ.μ.

Πέμπτη: 9 μ.μ. 

Παρασκευή: 9 μ.μ. 

Σάββατο: 9 μ.μ. 

Κυριακή: 7 μ.μ. (λαϊκή απογευματινή)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 15 ευρώ

Κυριακή - λαϊκή απογευματινή: 10 ευρώ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER