Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 10:47

Κερδίστε προσκλήσεις για την κωμωδία «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη» (ΝΙΚΗΤΕΣ)

Κερδίστε προσκλήσεις για την κωμωδία «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη» (ΝΙΚΗΤΕΣ)

 

Την θεατρική παράσταση «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη» των Ρήγα – Αποστόλου ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας «Κλαυσίγελος», σε σκηνοθεσία Κώστα Λαού.

Η πρεμιέρα θα γίνει την προσεχή Κυριακή 24 Μαρτίου στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στη Κυπαρισσία, στις 8.30 το βράδυ. Παραστάσεις στον ίδιο χώρο θα δοθούν στις 25, 29, 30 και 31 Μαρτίου και στις 1, 5 και 6 Απριλίου.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο ο σκηνοθέτης Κώστας Λαός αναφέρει: «Σε μια εξωφρενική κωμωδία στις παρυφές του σουρεαλισμού, έξι φόνισσες που είναι ταυτόχρονα και θύματα, εξιστορούν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τις ιστορίες τους. Έγιναν φόνισσες, σκότωσαν, θανάτωσαν έξι κακοποιητικές συμπεριφορές που η κοινή λογική του 21ου αιώνα τις απορρίπτει. Παράλληλα, το έργο μας αποκαλύπτει με έντεχνο τρόπο ότι όλοι είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι. Ας φαίνεται ο δρόμος μοναχικός, υπάρχει αλληλεπίδραση, ενσυναίσθηση, κοινή διαδρομή.

Γι’ αυτό όπως γράφει και η μπλούζα της Ρόζας πρέπει να είμαστε ‘’ένας για όλους και όλοι για έναν‘’. Και όλα αυτά πλαισιωμένα με θανατηφόρες ατάκες γέλιου του τύπου ‘’Ευτυχώς που πέθανε, χάλια το είχα κάνει το πρασόρυζο‘’.

Το όλο εγχείρημα δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα ψυχής.

Η θεατρική ομάδα "Κλαυσίγελος" του Μ.Ε.Σ.Κ., τόλμησε ξανά, στήριξε και στηρίζει τα παλιά και νέα μέλη, ‘’τους ερασιτέχνες‘’, που το πάθος τους και η θετική τους ενέργεια επιβεβαιώνει γιατί ο ερασιτέχνης είναι τελικά εραστής της τέχνης.

Τους ευχαριστώ όλους για την υπέροχη συνεργασία και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για δεύτερη φορά.  Ευχαριστώ και όλους εσάς για το χειροκρότημά σας.  Η ηχώ μας δίνει το βηματισμό.»

 


 

 Διαβάστε επίσης

✍️  «Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» στην Κυπαρισσία - Η Μαρία Καπίρη στο ρόλο της Γκουλιώς

 

Δύο τυχεροί επισκέπτες ή επισκέπτριες του eleftheriaonline.gr θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση  «Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη».

 

ΝΙΚΗΤΕΣ

Παναγιώτα Γαρίνη 

Γαρμπή Θεοδώρα 

Για την παράσταση του Σαββάτου 30 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος, Κυπαρισσία.

 

Ενώ σε σχετικό του μήνυμα προς το ΜΕΣΚ ο Αλέξανδρος Ρήγας αναφέρει «Οι "Φόνισσες της Παπαδιαμάντη", είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία, θα μπορούσαμε να πούμε, όπου μέσα από έξι γυναίκες θύτες - θύματα... μας θυμίζει ότι στη ζωή δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται και ότι οι ανθρώπινες αξίες χτίζουν πάντα μία ελπίδα στην οποία μπορούμε να προσφεύγουμε ως λιμάνι / καταφύγιο ηρεμίας και δύναμης.

Το θέατρο, όπως και κάθε μορφή τέχνης, έχει αυτή τη λυτρωτική δύναμη: να δίνει δύναμη...  και σε αυτούς που το πράττουν ενεργά από σκηνής και σε αυτούς που συμμετέχουν από θέσεις...  όχι ασφαλείας, αλλά ενέργειας! (Θετικής ελπίζουμε...)

Το θέατρο είναι διάδραση. Και χαρά και δάκρυ και ελπίδα.  Και ένα "παραμύθι" που στήνεται και "λέγεται"... όχι για να μας κοιμίζει, αλλά για να μας ξυπνάει...

Εύχομαι ολόψυχα στη θεατρική ομάδα Κλαυσίγελος ΜΕΣΚ, κάθε επιτυχία!

Εύχομαι να έχετε πάντα αυτό το κέφι και τη διάθεση για την ενασχόληση με το θέατρο, με τις τέχνες, με τα πολιτιστικά εν γένει.

Και εύχομαι τέλος, το κοινό να απολαύσει μία παράσταση που ζυμώθηκε με πραγματικό κέφι και πολλή αγάπη”.

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι Ελισάβετ Αγγελινά: Κωνσταντίνα Λούβαρη. Αναστασία Αντωνοπούλου: Αδερφή Ηλιοστάλακτη. Μάρα Ζαχαροπούλου: Mimoza Vogel. Αντρέα-Μαρία Καπίρη: Γκουλιώ. Θοδωρής Μαρκόπουλος: Αστυνομικός. Παναγιώτα Πλέτσα: Ασπασία Πούρνου. Κατερίνα Σαμπαζιώτη: Ρόζα Παπαδογιάννη. Χριστίνα Σαρδέλη: Μανουσώ Μαρκογιαννάκη. Γιάννης Σταθόπουλος: Αστυνομικός. Έλενα Φοίφα: Ζαφειρία Καραμάνου.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Κώστας Λαός ,Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουρούβανη, Σκηνογραφία: Θανάσης Σαμπαζιώτης και Ειρήνη Φωτιάδου, Κατασκευή σκηνικών: Χριστίνα Σαρδέλη, Ήχος / Φώτα: Αθανάσιος Λάγαρης, Μουσική επιμέλεια: Κώστας Λαός, Χορογραφίες: Ακριβή Βλαχούλη, Κοστούμια: Η ομάδα μας, Φωτογραφίες / Video: Δημήτρης Ζογκόκης Skiouros και Erisa Milaqi.