Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 19:19

Οι νικητές των προσκλήσεων για τη «Λίμνη των Κύκνων» από το Russian Ballet Theater στο Σαϊνοπούλειο

Γράφτηκε από την
Οι νικητές των προσκλήσεων για τη «Λίμνη των Κύκνων» από το Russian Ballet Theater στο Σαϊνοπούλειο

Η «Ε» και το eleftheriaonline.gr για μια ακόμη φορά εξασφάλισαν για τους αναγνώστες τους προσκλήσεις για πολιτιστικά θεάματα και συγκεκριμένα για μια εντυπωσιακή παράσταση χορού από το "Russian Ballet Theater".

Το κλασικό αριστούργημα περιοδεύει σε επιλεγμένες πόλεις στην Ελλάδα!

Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, «Η Λίμνη των Κύκνων», του φημισμένου "Russian Ballet Theater" φιλοξενείται και στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Σπάρτη, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.

Νικητές είναι οι Κωνσταντίνος Τσάκωνας και Παναγιώτα Χριστοπούλου. 

Πληροφορίες για την παράσταση

Η «Λίμνη των Κύκνων», η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο Θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο). Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια. Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις. 

Το "Russian Ballet Theater", που διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση, ιδρύθηκε το 2000 και αμέσως καθιερώθηκε ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο συγκρότημα χορού. Υιοθετώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων», «Η ωραία κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά. Από την εποχή της ίδρυσής του, περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μάλτα, Καναδά, Μεξικό, Κίνα, Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, Ισπανία, Πορτογαλία. Το συγκρότημα συνεργάζεται με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων, μεταξύ αυτών και των Θεάτρων Μπολσόι, Μαρίνσκι, Στανισλάβσκι. Η διάρκεια της παράστασης είναι 2 ώρες και 20 λεπτά με διάλειμμα.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα: viva.gr, artinfo.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Media Markt.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 15 ευρώ.


NEWSLETTER