Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 17:34

Eνταση στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα - Ακραία συνθήματα και χρήση χημικών

Γράφτηκε από την
Eνταση στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα - Ακραία συνθήματα και χρήση χημικών

Την ώρα που στη Βουλή κορυφώνεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής, στην πλατεία Συντάγματος είναι σε εξέλιξη κινητοποίηση ενάντια στην συμφωνία για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Νέα συγκέντρωση για την Μακεδονία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Την ώρα που στη Βουλή κορυφώνεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής, στην πλατεία Συντάγματος είναι σε εξέλιξη κινητοποίηση ενάντια στην συμφωνία για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα πριν λίγη ώρα επικράτησε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων της αστυνομίας όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να ανέβουν στο προαύλιο της Βουλής από τα πλαϊνά σκαλιά. Προκειμένου να υποχωρήσουν οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν και σε χρήση χημικών, ενώ δέχτηκαν βροχή από μπουκάλια και καφέδες.

Από τις 16:00 μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 άτομα με σημαίες και πανό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας. Στην πάνω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος έχει στηθεί μια εξέδρα από όπου ακούγεται μουσική και ηχογραφημένες ομιλίες ενώ αρκετοί είναι και οι πάγκοι που έχουν στηθεί περιμετρικά της πλατείας πουλώντας ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας.

Περίπου στις 16:30 οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κλείσουν την οδό Αμαλίας στο ρεύμα προς Ομόνοια, ενώ καλέσματα για την κινητοποίηση υπάρχουν και για τις 19:00 και 20:00 το βράδυ, με τους διοργανωτές να περιμένουν περισσότερο κόσμο.
Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER