Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 13:45

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο του ΕΛΚΕ στο ΑΠΘ

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο του ΕΛΚΕ στο ΑΠΘ

Στον συμβολικό αποκλεισμό του ΕΛΚΕ-ΑΠΘ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας), που στεγάζεται στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Ιδρύματος, προχώρησαν τη Δευτέρα (25/1) φοιτητές που εκπροσωπούν στα συμβούλια φοιτητικών συλλόγων το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Οι φοιτητές πήγαν στο κτίριο στις 6 το πρωί, πριν προσέλθουν οι εργαζόμενοι.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης της φοιτητικής παράταξης κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι φοιτητές ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να γίνονται τα μαθήματα διά ζώσης.

«Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Η σημερινή δράση έχει κι έναν επιπλέον συμβολισμό, γιατί έχει σημασία ότι ο ΕΛΚΕ μέσα σ’ αυτή την περίοδο των 10 μηνών που η διδασκαλία είναι εξ αποστάσεως, έχει πάρει 13 εκατομμύρια ειδική χρηματοδότηση. Αυτό είναι προκλητικό όταν για τις σπουδές μας, για διδακτικό προσωπικό, για συγγράμματα δε δίνονται χρήματα. Πραγματικά, η έρευνα δεν έχει σταματήσει λεπτό, είναι σε αυτό που δίδεται προτεραιότητα και όχι στο κομμάτι της δικής μας μόρφωσης, αυτό που ενδιαφέρει είναι μόνο τι μπορεί να βγει πατέντα για να εξασφαλίσει κέρδη», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φοιτήτρια Δημοσιογραφίας Άννα Μαρία Ηλιού.

Οι φοιτητές προγραμματίζουν αύριο συνελεύσεις στις σχολές τους και την Πέμπτη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.


NEWSLETTER