Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 13:15

Θεσσαλονίκη: Πώς γίνονται κρυφά κορονοπάρτι σε μισθωμένες βίλες μέσω Airbnb

Γράφτηκε από την
Θεσσαλονίκη: Πώς γίνονται κρυφά κορονοπάρτι σε μισθωμένες βίλες μέσω Airbnb

Αφθονο αλκοόλ και κανένα μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού είναι τα χαρακτηριστικά των πάρτι που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, σε μισθωμένα σπίτια και βίλες μέσω Airbnb και μάλιστα κάτω από τη μύτη των ιδιοκτητών.

Μπορεί από τις 20 Αυγούστου 2020 η Airbnb να ανακοίνωσε την παγκόσμια απαγόρευση όλων των πάρτι και εκδηλώσεων σε καταλύματα, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αψηφούν τα μέτρα και τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των κορονοπάρτι βρίσκεται εκ νέου σε έξαρση, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και βεβαιώσεις προστίμων σε διοργανωτές και συμμετέχοντες για παραβίαση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου, εξήγησε στο thesstoday.gr ότι τα κορονοπάρτι πραγματοποιούνται κάτω από τη μύτη των ιδιοκτητών, καθώς τις περισσότερες φορές οι επίδοξοι διοργανωτές μισθώνουν το σπίτι λίγες ώρες πριν από την άφιξή τους στον χώρο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει καν η διαπροσωπική επαφή με τον διαχειριστή του ακινήτου και συνεπώς, να μην αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του πελάτη.

«Ξέρουμε ότι γίνονται πάρτι σε σπίτια και βίλες. Στις βίλες είναι διαφορετική η εικόνα καθώς από πίσω υπάρχουν εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και όχι απλοί ιδιώτες. Ένας ιδιώτης δεν μπορεί να ξέρει ότι ο υποψήφιος πελάτης του σκοπεύει να κάνει πάρτι και σε πολλές περιπτώσεις το booking είναι στιγμιαίο», τόνισε ο κ. Χίου και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ο πελάτης πάει στο σπίτι, παίρνει τα κλειδιά και δεν βλέπει τον διαχειριστή του ακινήτου».

Σύμφωνα με τον κ. Χίου πολλές φορές τα πρόστιμα που αγγίζουν έως και τις 5.000 ευρώ, μπορεί να βεβαιωθούν και στους διαχειριστές των ακινήτων, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν καν τις παράνομες δραστηριότητες των πελατών τους.

«Συνήθως δεν διαλέγουν μέρα, δεν είναι όπως πριν από τον κορονοϊό που το τριήμερο του Σαββατοκύριακου είχε την τιμητική του. Πλέον και σε καθημερινή βάση μπορεί κάποιος να κάνει κρυφά πάρτι σε Airbnb, αλλά είναι εύκολο να βγει στην επιφάνεια», επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων.


NEWSLETTER