Οπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί όπως είπε και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης, είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.
Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του COVID.
Σχετικά με τα τάμπλετ, η κυρία Κεραμέως δήλωσε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.