Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:00

Κρήτη: Δύο ιερείς μεταξύ των 4 κατηγορουμένων για τον βιασμό 19χρονου με νοητική υστέρηση

Γράφτηκε από την
Κρήτη: Δύο ιερείς μεταξύ των 4 κατηγορουμένων για τον βιασμό 19χρονου με νοητική υστέρηση

Τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τον εφιάλτη που βίωνε επί χρόνια ένας 19χρονος σήμερα με νοητική υστέρηση σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, ο οποίος ήταν θύμα κακοποίησης και βιασμού.

Από τον περασμένο Ιούλιο όταν συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν ο πατέρας του 19χρονου σήμερα κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του παιδιού και ένας 67χρονος φίλος του κατηγορούμενος για τον βιασμό του, οι αστυνομικοί δεν σταμάτησαν να συλλέγουν στοιχεία και μαρτυρίες.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του flashnews.gr, οι δύο αυτές συλλήψεις ήταν η «κορυφή του παγόβουνου» για το δράμα που βίωνε ο ανήλικος, καθώς οι καταγγελίες και οι αναφορές για κατ’ επανάληψη σεξουαλική κακοποίηση του αγοριού ήταν συνεχείς.

Οι αστυνομικοί αφού ερεύνησαν σε βάθος τις καταγγελίες, ξεκίνησαν να καλούν τους εμπλεκόμενους λαμβάνοντας καταθέσεις και στοιχειοθετώντας τον φάκελο προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία και να σταλούν στην Δικαιοσύνη.

Η προανακριτική διαδικασία ολοκληρώνεται με τον σχηματισμό δικογραφίας με την οποία κατηγορούνται για βιασμό του αγοριού (εκτός του 67χρονου προφυλακισμένου) τρία ακόμη άτομα, από τα οποία οι δύο είναι ιερείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δικογραφία παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο εάν οι τρεις θα κριθούν ως προσωρινά κρατούμενοι και θα οδηγηθούν στην φυλακή ή θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.


NEWSLETTER