Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 09:50

Πάτρα: Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Στη συγκεκριμένη φάση το ότι αναμένουμε τις εκθέσεις για τα πρώτα δύο παιδιά δεν είναι κακό. Σημαίνει ότι δουλεύονται, επανελέγχονται τα πάντα, οπότε τα συμπεράσματα θα είναι ασφαλή. Νομίζω ότι όλος αυτός ο μήνας θα αφιερωθεί από τους συναδέλφους σε αυτή τη διαδικασία, για να μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται με τα προβληματικά ευρήματα που είχαμε», σημείωσε ο κ. Λέων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για εγκληματική ενέργεια στην περίπτωση της Τζωρτζίνας»

«Για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, ακόμα δεν έχει εκδοθεί ιατροδικαστική έκθεση. Προφανώς για να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος ο συνάδελφος μελετά όλα τα δεδομένα. Δεν υπάρχει, όμως, αμφιβολία ότι μιλάμε για εγκληματική ενέργεια, η αιτία θανάτου ήταν η χορήγηση κεταμίνης σε θανατηφόρα δόση, και νομίζω ότι με τις μαρτυρίες αποκλείεται πλήρως το ενδεχόμενο να υπάρχει ιατρική αμέλεια», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις θα συνδυαστούν με τις μαρτυρίες. Η κεταμίνη σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον είναι ένα φάρμακο που καταγράφεται, χρησιμοποιείται από συγκεκριμένους ανθρώπους σε συγκεκριμένα τμήματα. Άρα είναι δύσκολο να χάνουμε κεταμίνη μέσα σε ένα νοσοκομείο, ενώ είναι εύκολο να βρεθεί στη μαύρη αγορά», εξήγησε κλείνοντας ο κ. Λέων.