Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 14:45

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα το Σάββατο - Αναλυτική πρόβλεψη (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα το Σάββατο - Αναλυτική πρόβλεψη (Βίντεο)

Το Σάββατο θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Σχεδόν καλοκαιρινές.

Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στα ηπειρωτικά και αραιή συννεφιά στα δυτικά-βορειοδυτικά της χώρας. Αναμένεται λοιπόν αυτές οι νεφώσεις από τα βορειοδυτικά, να κάνουν ένα γρήγορο πέρασμα νοτιότερα μέσα στη μέρα. Χωρίς όμως να χαλάει το ηλιόλουστο σκηνικό.

Στην νησιωτική χώρα ο ήλιος θα κυριαρχήσει και μόνο στα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη και μικρότερη πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα Δωδεκάνησα και κυρίως στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο, με τιμές που το μεσημέρι θα πλησιάσουν τους 28-31 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά, τοπικά 32 βαθμούς στη Μακεδονία. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές, θα κυμανθούν από 25-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Θα εξασθενήσουν από τις θυελλώδεις εντάσεις των τελευταίων ημερών. Δεν θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ , στο Αιγαίο το πρωί και 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο ήλιος θα κυριαρχήσει κατά τα διάρκεια της ημέρας, με λίγη αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-30 βαθμούς, με βοριάδες 3-5 μποφόρ στο Σαρωνικό ,μέχρι 6 στον Ευβοϊκό, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται λίγη αραιή συννεφιά το πρωί, και αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-29 βαθμούς Κελσίου και στο Θερμαϊκό θα πνέει νοτιάς 2-3 μποφόρ.

Δείτε το βίντεο του Mega:

 


NEWSLETTER