Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 08:57

Power Pass: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα – Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Power Pass: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα – Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι (βίντεο)


Τέλος χρόνου για όσους πολίτες επιθυμούν να κάνουν αίτηση για το Power Pass, το επίδομα δηλαδή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς η πλατφόρμα κλείνει σε λίγες ώρες


Λίγες ώρες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν αίτηση προκειμένου να λάβουν το Power Pass, το επίδομα δηλαδή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς η πλατφόρμα θα κλείσει σήμερα. Το επίδομα του Power Pass ξεκινά από 18 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ και τα χρήματα θα καταβληθούν - εκτός απροόπτου - εντός του Ιουλίου. Για να μπορέσει όμως κάποιος να λάβει αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την υποβολή της αίτησης.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, αλλά και φοιτητές που νοίκιασαν το σπίτι τους μέσα στο 2022 και θέλουν να υποβάλλουν αίτηση επιστροφή χρημάτων στο Power Pass, πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση.

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega για την επιδότηση του ρεύματος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας δεύτερης μικρότερης παράτασης στην πλατφόρμα για το Power Pass. «Δεν ξέρω εάν θα υπάρξει 1-2 μέρες παράταση» σημείωσε.


Τα κριτήρια για τους δικαιούχους
Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής εφόσον:

έχουν οικιακές παροχές ρεύματος
μισθώνουν κατοικία για προστατευόμενο μέλος σας που σπουδάζει


Απαραίτητες προϋποθέσεις:
το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) να μην ξεπερνά τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ (στο εισόδημα δεν προστίθεται το τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους)
να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας (έστω ένας από τους 2 συζύγους)
να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2020 ( αν γίνατε υπόχρεος φορολογικής δήλωσης το έτος 2021 να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2021 πριν την υποβολή της αίτησης)

Βήματα διαδικασίας για οικιακή παροχή κύριας κατοικίας
Ένας από τους δύο συζύγους:

κάνει την αίτηση που αφορά την οικογένεια
επιβεβαιώνει ή επικαιροποιεί τα στοιχεία της κύριας κατοικίας (Διεύθυνση και Αρ. Παροχής Ρεύματος) που ανακτώνται αυτόματα από την Φορολογική Δήλωση για κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο του έτους 2021 έως τον Μάιο του έτους 2022
σε δεύτερο χρόνο και μετά την λήξη υποβολής των αιτήσεων θα γίνει η εκκαθάριση της αίτησης σας και θα δείτε τα αποτελέσματα μετά από σύνδεση σας στην εφαρμογή

Βήματα διαδικασίας για μισθωμένη κατοικία παιδιού που σπουδάζει
Ο γονέας ή ο κηδεμόνας ακολουθεί τα παραπάνω βήματα αφού πρώτα έχει υποβάλει οριστικά δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021. Θα χρειαστείτε:

τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
να συμπληρώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
να συμπληρώσετε το IBAN του προσωπικού τραπεζικού σας λογαριασμού ή λογαριασμού, που είστε συνδικαιούχος
να επιβεβαιώσετε την τράπεζα κατάθεσης
Κατά τη διάρκεια περιόδου υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία της αίτηση σας.

Μετά την εκκαθάριση της αίτησης μπορείτε να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για την κατάσταση της αίτησης (αν εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε), όπως και για το χρηματικό ποσό που σας καταλογίστηκε.

Παραδείγματα υπολογισμού αποζημιώσεων
Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.
Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 360 ευρώ.
Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.
Αν οι επιπλέον χρεώσεις είναι 1.000 ευρώ, η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ, ενώ αν
Οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.

Πηγή: reader

 


NEWSLETTER