Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 16:45

ΕΟΔΥ: Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως ένα από έξι μέλη της νέας Ευρωπαϊκής Ειδικής Ομάδας για την Υγεία

Γράφτηκε από την
ΕΟΔΥ: Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως ένα από έξι μέλη της νέας Ευρωπαϊκής Ειδικής Ομάδας για την Υγεία

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα από τα έξι μέλη μιας νέας Ευρωπαϊκής Ειδικής Ομάδας για την Υγεία (EUHTF), που πρόκειται να συγκροτηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να συσταθεί και να συντονιστεί από το ECDC σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη της ΕΕ, του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) και διεθνείς οργανισμούς. Επίσης, το ECDC συγκροτεί μια ομάδα εργασίας για την υποστήριξη και την παροχή συμβουλών σχετικά με τη θέσπιση των όρων αναφοράς του EUHTF, τη λειτουργία και τους όρους εργασίας.

Το EUHTF θα παρέχει υποστήριξη στα κράτη μέλη της ΕΕ/ΕΟΧ, τις χώρες εταίρους και τους διεθνείς οργανισμούς για την έγκαιρη ετοιμότητα και απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια επιδημιών και κρίσεων.

Σκοπός του είναι να προωθήσει την πολιτική της ΕΕ στον τομέα της υγείας μέσω συναντήσεων υψηλού επιπέδου με ομάδες εργασίας καθώς και δημόσιων διαβουλεύσεων. Στόχος δεν είναι μόνο η δημιουργία ενός μεγαλύτερου δικτύου υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και η δυνατότητα καθοδήγησης της διαδικασίας χάραξης πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα έξι κράτη μέλη που επιλέχθηκαν είναι:

  • Ισπανία – Bernardo Guzmán Herrador
  • Γερμανία – Claudia Siffczyk
  • Νορβηγία – Emily MacDonald
  • Φινλανδία – Otto Helve
  • Πορτογαλία – Paula Vasconcelos
  • Ελλάδα – Θεοκλής Ζαούτης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER