Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 18:52

Θεσσαλονίκη: Νεκρό βρέφος 47 ημερών από κρανιογκεφαλικές κακώσεις

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη για βρέφος μόλις 47 ημερών που άφησε την τελευταία του πνοή. Ο 24χρονος πατέρας του ισχυρίστηκε αρχικά ότι το μωρό εμφάνιζε δύσπνοια, ωστόσο στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι έπεσε από τα χέρια του.

Νεκρό κατέληξε ένα νεογέννητο αγοράκι 47 ημερών στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης που μεταφέρθηκε το Σάββατο με ασθενοφόρο από διαμέρισμα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το μωράκι στη ζωή, τελικά κατέληξε και διαπίστωσαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο πατέρας του βρέφους, ένας 24χρονος Βούλγαρος, εξεταζόμενος αρχικά από τους αστυνομικούς, ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν μόνος στο σπίτι με το μωρό και η Ελληνίδα σύζυγός του έλειπε από το σπίτι, ξαφνικά το μωρό εμφάνισε δύσπνοια και κάλεσε το ΕΚΑΒ, ενώ προσπάθησε να του προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες.

Κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε χθες, διαπιστώθηκαν οι κρανιογκεφαλικές κακώσεις που έφερε το παιδί και εξεταζόμενος εκ νέου ο πατέρας, ομολόγησε ότι καθώς κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά του, του γλίστρησε από τα χέρια και έπεσε στην άκρη του κρεβατιού, στο σιδερένιο κάγκελο και στη συνέχεια στο πάτωμα με το κεφάλι.

Μόλις το σήκωσε αντιλήφθηκε ότι το παιδί του ήδη εμφάνιζε δύσπνοια και απέκρυψε αρχικά τι είχε συμβεί στην μάνα του παιδιού και τις Αρχές.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργείται προανάκριση για το τραγικό περιστατικό και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του πατέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

«Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών θανάτου βρέφους, σχημάτισαν δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του 24χρονου αλλοδαπού πατέρα.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες την 04-03-2023 διεκομίσθη σε σοβαρή κατάσταση σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης άρρεν βρέφος όπου και λίγο μετά κατέληξε. Από την ιατροδικαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια προέκυψε ότι το βρέφος έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκχυμώσεις και κατάγματα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Πηγή: www.news247.gr