Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 09:01

Πέθανε ο τραγουδιστής Ανδρέας Τσουκαλάς σε ηλικία 60 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 χρόνων άφησε ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών. Ο ίδιος έγινε γνωστός μέσα από το τραγούδια του "Νόμιζα", "Μπαλάντα" κατά την δεκαετία του ’90.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook, η Φαίη Μάτσου, πρώην μέλος του συγκροτήματος "Ριφιφί".
Ο Ανδρέας Τσουκαλάς ξεκίνησε στο χώρο της δισκογραφίας ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Lyra, όπου και εκδόθηκε το πρώτο του ολοκληρωμένο CD με τον γενικό τίτλο «Στους καιρούς τους πονηρούς».

Το cd αυτό είχε μεγάλη επιτυχία τόσο σε κριτικές από τα ΜΜΕ, όσο και σε πωλήσεις. Από τον δίσκο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Νόμιζα», «Μπαλάντα», «Στους καιρούς τους πονηρούς», «Απλά κι αληθινά», κλπ.

Εκείνη την περίοδο πραγματοποίησε εμφανίσεις με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Κώστας Τουρνάς, ο Μιχάλης Ρακιντζής, η Τερέζα και πολλούς άλλους.

Το 1994 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Μια καινούργια μέρα», το οποίο θα έχει επίσης μεγάλη επιτυχία. Από αυτόν ξεχώρισε η ελληνική διασκευή στο γνωστό τραγούδι «Sealed with a kiss», των Gary Gold και Peter Udell, με ελληνικό τίτλο «Αντίο». Από τον ίδιο δίσκο έγιναν γνωστά τα τραγούδια «Αντίο», «Συγγνώμη», «Μια καινούρια μέρα», «Παρωπίδες».
Πηγή: news247.gr