Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 13:10

“Συνάντηση κορυφής” μαφιόζων απέτρεψε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος

“Συνάντηση κορυφής” μαφιόζων απέτρεψε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος

Πρόκειται για μαφιόζους κυρίως από πρώην Σοβιετικές χώρες που μία φορά τον χρόνο κάνουν αυτή τη συνάντηση για να θέσουν στόχους. Συνελήφθη αλλοδαπός της «Vor V Zakone» που καταζητούσαν οι Αρχές της Ρωσίας με ερυθρά αγγελία.

Μία «συνάντηση κορυφής» ηγετικών στελεχών μαφιόζικων οργανώσεων κυρίως από πρώην Σοβιετικές χώρες, απέτρεψε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος τα ξημερώματα, μετά από αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, όπου προσήγαγε 15 άτομα από την οδό Βουκουρεστίου, την ώρα που κατέφταναν στο σημείο με αυτοκίνητα για την συνάντηση.

Από αυτούς, συνελήφθη ένας Γεωργιανός και ένας Μολδαβός για παράνομη οπλοκατοχή και περί αλλοδαπών και ένας ακόμη άντρας που δηλώνει Ουκρανός. Ο συγκεκριμένος άντρας δεν δέχτηκε δακτυλοσκόπηση, όμως σύμφωνα με τις Αρχές της Ρωσίας που το καταζητούν διεθνώς με ερυθρά αγγελία για ληστείες και κλοπές, είναι Γεωργιανός και ηγετικό στέλεχος της διαβόητης «Vor V Zakone».

Αρκετοί εκ των συμμετεχόντων είχαν σημανθεί στη χώρα μας. Ο διεθνώς καταζητούμενος μαφιόζος ήρθε από το εξωτερικό, όπως και αρκετοί άλλοι εκ των συμμετεχόντων. Αυτή η συνάντηση γίνεται κάθε χρόνο και στην χώρα μας για να θέσουν τους στόχους των εγκληματικών τους οργανώσεων για τη νέα χρονιά.

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν ετοίμαζαν κάποιο μπαράζ ληστειών και κλοπών-διαρρήξεων, κάποια ανάληψη συμβολαίων θανάτου ή ακόμη και την συμμετοχή του στο λαθρεμπόριο τσιγάρων που ήδη εμπλέκονται μαφιόζικες οργανώσεις κακοποιών στη χώρα μας, με προέλευση πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι προθέσεις του αποτελούν ακόμη κομμάτι της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, πάντως οι Αρχές θεωρούν πως ετοίμαζαν σίγουρα κάτι σημαντικό, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη συνάντηση. Για την υπόθεση αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Πηγή: news247.gr