Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 14:51

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώθηκαν Γηροκομείο και Καραμανδάνειο Νοσοκομείο (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώθηκαν Γηροκομείο και Καραμανδάνειο Νοσοκομείο (βίντεο)

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Γηροκομειό, της Πάτρας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Επίσης, έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε, αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι της περιοχής,

Περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, καθώς και τρία εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Επίσης, εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γηροκομειό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μικροί ασθενείς μεταφέρονται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «'Αγιος Ανδρέας».

Ακόμα, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Νέα μηνύματα, μέσω του 112, εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα στην Πάτρα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής Γηροκομειό καλούνται να μετακινηθούν προς την Εγλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας καλούνται να μετακινηθούν προς την Πάτρα.
ΑΠΕ - ΜΠΕ