Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 11:20

Π. Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι και πάλι το «κλειδί» στις πολιτικές εξελίξεις

Γράφτηκε από την
Π. Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι και πάλι το «κλειδί» στις πολιτικές εξελίξεις

Οι ΑΝΕΛ θα είναι «και πάλι το κλειδί» στις πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε σε συνέντευξή του στον τ/σ ΑΝΤ1 ο Πάνος Καμμένος και τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τις προϋποθέσεις που θέτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και αποκλειομένων των «ακραίων» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

«Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να είμαστε ισχυροί να προασπίσουμε στα εθνικά θέματα στα θέματα της ορθοδοξίας και σε εκείνα της διεθνούς πολιτικής αυτά που έχουμε πει» τόνισε. «Στην εσωτερική πολιτική βεβαίως και σπρώξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κάθε κυβέρνηση προς τη μεριά της μείωσης των φόρων, της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα, της απελευθέρωσης των αγορών και της διασφάλισης των αξιών που εμείς πρεσβεύουμε με εντιμότητα, καθαρότητα και δημόσιο λόγο» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Είπε ακόμη ότι με τη συμβολή των ΑΝΕΛ η Ελλάδα έμεινε στην ΕΕ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έμαθε να γράφει καλά με το δεξί» και πρόσθεσε: «πιο δεξιά -με την καλή έννοια- εξωτερική πολιτική από αυτή που εφήρμοσε ο Αλ. Τσίπρας δεν νομίζω ότι υπήρχε» και εξήγησε: «Η Ελλάδα έγινε ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, τα αναδρομικά στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, οι παρελάσεις που μεγάλωσαν, τα εθνικά θέματα που προασπιστήκαμε, η επιστροφή των οστών των μαχητών της Κύπρου μετά το '74 και του αλβανικού μετώπου, η αντιμετώπιση θεσμικών θεμάτων των ΕΔ είναι με το δεξί αυτή η υπογραφή».

Απέρριψε τα περί «ακροδεξιών ΑΝΕΛ», σημειώνοντας: «χτίσαμε τις σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ τα ακροδεξιά κόμματα είναι αντισιωνιστικά και αντισημιτικά, είμαστε ευρωσκεπτικιστές, αλλά δεν ανήκουμε στο γκρουπ της Λεπέν, στο μεταναστευτικό υπογράψαμε τη συνθήκη με το ΝΑΤΟ και θεωρούσαμε υποχρεώσή μας να βοηθήσουμε τους Σύρους πρόσφυγες, ποτέ δεν είπαμε να τους πετάξουμε στη θάλασσα».

Έθεσε το ερώτημα πως μπορεί οι ΑΝΕΛ να είναι ακροδεξιοί έχοντας στις γραμμές τους τον Παναγιώτη Σγουρίδη και τον Κώστα Ζουράρι ως συνεργαζόμενο αλλά με το ψηφοδέλτιό τους, για να προσθέσει ότι στους Ανεξάρτητους Έλληνες υπάρχουν στελέχη από τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και το πατριωτικό Κέντρο.

Είπε ότι δεν μετανιώνει για την κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας ότι το «εγκληματικό λάθος ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών», στην οποία είχε εκφράσει την αντίθεσή του από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι το "Βόρεια Μακεδονία" είναι θέση (και) της ΝΔ και υποστήριξε ότι η Συμφωνία μπορεί να καταργηθεί λόγω των συνεχών παραβιάσεών της από τη γειτονική χώρα.

Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ τάσσονται υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών, σημείωσε ότι ο ίδιος «δεν πληρώνει δημοσκοπήσεις» και συμπλήρωσε ότι «αν ο ελληνικός λαός θέλει την Ευρώπη της Μέρκελ και της κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας ας ψηφίσει έτσι».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ότι την Παρασκευή, στη διάρκεια ερώτησης στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στη Βουλή, θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για τη συμφωνία με τις βίζες που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, στην οποία, όπως υποστήριξε, «έχουν γίνει και οικονομικά εγκλήματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «το ποιος πήρε τα λεφτά θα το βρει η Δικαιοσύνη» ενώ τόνισε ότι δεν χρεώνει «στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό τις ευθύνες Κοτζιά» Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός "ξήλωσε" τον πρώην ΥΠΕΞ, αποδεχόμενος την παραίτηση που υπέβαλε ο Ν. Κοτζιάς ο οποίος «ήλθε σε δύσκολη θέση όταν του έθεσα ορισμένα ερωτήματα στο υπουργικό συμβούλιο».

Τέλος, ερωτηθείς, με αφορμή το τηλεοπτικό μήνυμα των ΑΝΕΛ για τις ευρωεκλογές ποιος είναι ο "Θανάσης" (σ.σ το σκυλάκι του σποτ) απάντησε «είναι αυτός που τρώει από το χέρι της Μέρκελ και υπακούει στις εντολές και κάνει κωλοτούμπες. Αυτός που θα πάει στην Ευρωβουλή και αντί να εκπροσωπήσει τα ελληνικά συμφέροντα και την Ελλάδα, θα εκπροσωπήσει εκείνους από τους οποίους παίρνει εντολές. Και εμείς δεν θέλουμε τις εντολές της κ. Μέρκελ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER