Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 13:20

Μαξίμου: Επι τάπητος οι μεταρρυθμίσεις - Μητσοτάκης: Στόχος ισχυρή ανάπτυξη

Γράφτηκε από την
Μαξίμου: Επι τάπητος οι μεταρρυθμίσεις - Μητσοτάκης: Στόχος ισχυρή ανάπτυξη

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου που έγινε στις 10 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας, οι υφυπουργοί κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER