Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 13:45

Πέτσας: Εξετάζεται να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν νοσήσει με κορονοϊό και έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Υπό εξέταση βρίσκεται το ενδεχόμενο να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι έχουν νοσήσει με κορονοϊό και έχουν κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους. Όσο πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα» είπε στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός χαρακτήρισε ακατάλληλη την επικοινωνιακή διαχείριση για το εμβόλιο της Astrazeneca και ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να δίνει αντιφατικά μηνύματα.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι μπορούμε σιγά σιγά να ανοίγουμε χωρίς να έχουμε κοινωνικό ρίσκο και ανέφερε πως είμαστε κοντά στο τέλος του SMS. Επισήμανε όμως ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές. Σημείωσε επίσης πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν λυθεί τα προβλήματα με τα self test, τα οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα.

Για την άγρια δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά ο κ. Πέτσας, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στον καθέναν από εμάς, ότι στην κοινωνία κυριαρχούν 2 συναισθήματα σε σχέση με αυτό, η θλίψη και η οργή και ότι η κυβέρνηση συζητά την αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης.