Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 20:39

ΚΙΝΑΛ: Πυρά από Γεννηματά, Λοβέρδο, Ανδρουλάκη μετά τις αναφορές Τσίπρα

Γράφτηκε από την


Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις αναφορές του για το ΚΙΝΑΛ, απάντησαν τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης


Ποικίλες συζητήσεις εξακολουθεί να προκαλεί η προ εβδομάδας συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην ιστοσελίδα newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη, ιδίως δε τα όσα είπε σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε εκτενείς αναφορές στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και στάθηκε ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο επικράτησης του Ανδρέα Λοβέρδου.

Γεννηματά, Λοβέρδος, Ανδρουλάκης κατά Τσίπρα
Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησαν τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, δηλαδή οι τρεις υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά του Κινήματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αποκρούουμε τις παρεμβάσεις στο κόμμα μας, είτε πρόκειται για δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία, είτε για απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά μας από άλλα κόμματα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ΙΟΝΙΑΝ TV, πως «είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού το να μη σχολιάζουν πολιτικά στελέχη τα εσωτερικά άλλου κόμματος». «Προκαλεί αυτή η συμπεριφορά, είναι προκλητικό και αναιδές να εμπλέκονται στα εσωκομματικά άλλων πολιτικοί και οικονομικά συμφέροντα» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ συμπληρώνοντας ότι η αυτονομία των κομμάτων είναι θέμα δημοκρατίας.

Για την τοποθέτηση Τσίπρας είχε αντιδράσει προ ημερών και ο Ανδρέας Λοβέρδος, με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση: Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Status 107,7, ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «γκάφα» τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, σημειώνοντας: «Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς, ήταν ειδικό και συγκροτημένο, άρα δεν του ξέφυγε, το είχε στο μυαλό του».

Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκεται σε πανικό, γιατί αν έχουμε αλλαγή ηγεσίας, που θα συνοδευτεί με αλλαγή θέσεων σε βασικά θέματα, όπως το μεταναστευτικό, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ως πολιτικός αρχηγός, μάλλον θα αρχίσει να υποχωρεί και θα περάσει στα αζήτητα». «Θέλει να επιλέξει ηγεσία άλλου κόμματος, που απειλεί να τον εξαφανίσει. Δεν το έχει κάνει κανένας πολιτικός αρχηγός, ποτέ και ειδικά πρώην πρωθυπουργός». «Το ερμηνεύω ως φόβο, δεν θέλει να εκλεγώ εγώ» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Τι είχε πει ο Τσίπρας
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην Όλγα Τρέμη, αφού αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τη Φώφη Γεννηματά, τοποθετήθηκε και για την κούρσα εκλογής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Τόνισε ότι το κρίσιμο δεν είναι μόνο τα πρόσωπα «αλλά και το ποιες προγραμματικές θέσεις θα καταθέσει κανείς, πάνω στις οποίες θα θελήσει να υπάρχουν συγκλίσεις για να κυβερνηθεί η χώρα». «Συνεπώς, το κρίσιμο διακύβευμα, είναι το προγραμματικό, το πολιτικό, το αν η χώρα θα κυβερνηθεί με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που σε όλο τον κόσμο σήμερα πνέει τα λοίσθια, ή μ' ένα μοντέλο προοδευτικό», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν εννοεί πως «θα βγουν οι διαφορές, δηλαδή άλλο η κ. Γεννηματά, άλλο ο κ. Λοβέρδος, άλλο ο κ. Ανδρουλάκης», ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σχέδιο και το εκπέμπει. Μιλώ για την ανάγκη το ΚΙΝΑΛ να γίνει ένας δορυφόρος της ΝΔ». «Αν τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος αυτό το επικροτήσουν, θα είναι μια διαφορετική προοπτική», είπε.

Υπογράμμισε ότι θα σεβαστεί απολύτως την εσωτερική αυτονομία επί της διαδικασίας αυτού του χώρου, «αλλά περιμένω κι εγώ να δω τις πολιτικές και προγραμματικές αντιπαραθέσεις, αν στις προγραμματικές θέσεις θα υπάρξουν συγκλίσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση». Τόνισε ότι η προοδευτική διακυβέρνηση «δε μπορεί να είναι μια υπόθεση παρασκήνιο» αλλά «υπόθεση σύγκλισης πάνω στις προγραμματικές θέσεις για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη μέρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου του Κινήματος αναμένεται να διεξαχθεί το Φθινόπωρο.
Πηγή: ethnos.gr