Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 14:28

Επικοινωνία Παυλόπουλου με μαθητές του 12ου Δημοτικού Κοζάνης για την Ημέρα της Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την
Επικοινωνία Παυλόπουλου με μαθητές του 12ου Δημοτικού Κοζάνης για την Ημέρα της Δημοκρατίας

Ύστερα από πρόσκληση των διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους μαθητές της Ε΄ Τάξης και, με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας της Δημοκρατίας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε ιδιαίτερο επιτακτικό Χρέος να υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία. Και γιατί οι ρίζες της κατάγονται από την Αρχαία Ελλάδα, με την μορφή της Άμεσης Δημοκρατίας, και γιατί όσες φορές καταλύθηκε στην Ελλάδα η Δημοκρατία το πληρώσαμε ακριβά.

Σήμερα η Δημοκρατία σημαίνει, κυρίως, την πολιτειακή εκείνη οργάνωση, που επιβάλλει στο Κράτος και στην δημοκρατικώς εκλεγμένη Κυβέρνηση να εγγυάται τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Όλα τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, πολιτικά, ατομικά και κοινωνικά.

Ιδίως για τους μαθητές και τους δασκάλους τους, το Κράτος, κατά το άρθρο 16 του Συντάγματος, πρέπει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε αφενός η διδασκαλία να διαμορφώνει ελεύθερες προσωπικότητες. Και, αφετέρου, η Παιδεία να παρέχεται δωρεάν, δηλαδή να καθίσταται αγαθό, το οποίο απολαμβάνουν όλοι οι μαθητές και κατ’ εξοχήν εκείνοι που βρίσκονται σε οικονομικώς ασθενέστερη θέση.»

 


NEWSLETTER