Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 17:40

Κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή: «Έγινα καπιταλιστής όταν μπήκα μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ το 1985» (Βίντεο)

Σε άγρια προσωπική κόντρα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη εξελίχθηκε συζήτηση νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του δικαίου του ανταγωνισμού στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Η λογομαχία δεν αφορούσε το νομοσχέδιο αυτό καθ’ αυτό, καθώς τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα όπως για παράδειγμα οι ιδεολογικές κατευθύνσεις των κομμάτων, οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης Βαξεβάνη, ο τρόπος λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και η τιμή των PCR τεστ στη χώρα μας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γεωργιάδης τόνισε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα σας πω πώς αποφάσισα να γίνω καπιταλιστής! Οι γονείς μου είχαν την τύχη να έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη Ρουμανία γιατί είχαν φροντιστήριο. Το 1985 κάποιοι φίλοι τους από το κομμουνιστικό κόμμα της Ρουμανίας ήρθαν να μείνουν σπίτι μας! Πήγαμε με τη μητέρα μου να ψωνίσουμε από το καινούργιο τότε σούπερ μάρκετ του Βασιλόπουλου, στη Νέα Ερυθραία! Υπήρχε, μπαίνοντας μια πυραμίδα με προϊόντα! Εμείς προχωρήσαμε αλλά η κυρία από τη Ρουμανία είχε μείνει και τα κοίταζε λες και ήταν ο Παρθενώνας (σ.σ. εννοώντας ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοια αφθονία)! Έκανα ζημιά στον εαυτό μου. Αν όταν είχα μπει στο πανεπιστήμιο είχα ενταχθεί στην ΚΝΕ, θα είχα περάσει πολιτική ζωή πρίμα! Δεν θα με λέγανε ακροδεξιό! Έκανα το λάθος και πήγα απευθείας στη ΔΑΠ. Δεν αντέχουν σε σύγκριση ο κομμουνισμός και ο καπιταλισμός! Έχουμε ιστορική ευθύνη να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία Αριστεράς! Ποτέ δεν είχε η Ελλάδα ευκαιρία να απαλλαγεί απ΄ αυτή! Την έδωσε η διακυβέρνηση Τσίπρα, δεν πρέπει να την χάσουμε! Την ιδεολογική επικράτηση πάνω σε αυτή πρέπει να χτίσουμε, για να μην έχει παροδικά αλλά μόνιμα χαρακτηριστικά! Γι’ αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας όλων των ανθρώπων, και του κ. Βαξεβάνη! Θα τολμούσα να γράψω στο Facebook ύβρεις επειδή καλεί κάποιον ο εισαγγελέας;».

«Έγινα Αριστερός όταν είδα πως οι ιδεολογικοί σας πρόγονοί τα ‘χαν τακιμιάσει με τους Γερμανούς»

Αναγνωρίζοντας τον εαυτό του στις τελευταίες φράσεις, ο κ. Πολάκης πήρε το λόγο και απάντησε πως «είναι προφανές ότι το πρόβλημά σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων από το 1945, όταν οι ιδεολογικοί σας πρόγονοί τα ‘χαν τακιμιάσει με Γερμανούς! Όταν όλη η οικογένεια που ήταν δάσκαλοι έπρεπε να πάρουν χαρτί από τον κοινοτάρχη ότι δεν έχουν επικίνδυνες ιδέες. Έτσι έγινα εγώ Αριστερός, όχι από ένα σούπερ μάρκετ. Τα 47 ευρώ που έβαλες εσύ διατίμηση, είναι δώρο στις μεγάλες αλυσίδες να κλείσουν τους μικρούς! Θυμάσαι πότε είπα εδώ για πρώτη φορά τους διορισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ; Τους μετακλητούς τους διόρισες στις δομές οροθετικών του ΚΕΛΛΠΝΟ! Και έλεγες θα μου ξεριζώσεις το μουστάκι! Τότε έλεγες ότι είναι σκευωρία και χρήματα από Εστέ Λοντέρ και αποδείχτηκε ότι ήταν χρήματα προϋπολογισμού ΚΕΛΛΠΝΟ».

Ανταπαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης αναρωτήθηκε: «Έχω καμία σχέση εγώ με τον Πολάκη; Όποιος με συγκρίνει μου θίγει την αξιοπρέπεια! Μια εισαγγελική παραπομπή δεν είναι καταδίκη! Αυτό ισχύει για όλους! Είναι τόσο απλό! Ως προς το PCR, είπε ο κ. Πολάκης ότι πρέπει να πάμε πλαφόν στα 25 ευρώ! Ωραία! Μπορεί να μου υποδείξει κάποιος από σας, κάποια χώρα της Ε.Ε. από τις 27 που έχει βάλει τέτοιο πλαφόν; Ή δεν υπάρχει καμία ή όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν διεφθαρμένες κυβερνήσεις και υπουργούς». Ακολούθως υπογράμμισε πως «εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν Δρ. Τζέκιλ και κ. Χάιντ. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Documento άρθρο, υπερασπίστηκε τον κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε την Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης. Γιατί; Γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον κ. Βαξεβάνη για τέσσερα κακουργήματα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη η οποία θα πέσει σύντομα. Από χθες όμως πανηγυρίζετε επειδή ένας άλλος δικαστής αποφάσισε να παραπέμψει κάποιους συνεργάτες μου. Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε tweet. Γιατί; Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας».