Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 17:55

Ανδρουλάκης: Μισή και κατόπιν εορτής η συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη

Γράφτηκε από την
Ανδρουλάκης: Μισή και κατόπιν εορτής η συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη

«Για άλλη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης ζητά συγγνώμη κατόπιν εορτής», ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «πρόκειται για μισή συγγνώμη, γιατί εκτός από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό, δεν είπε λέξη για όσους έμειναν και παραμένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση, αλλά και τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν σε μέσα μαζικής μεταφοράς» και επισήμανε ότι οι νέες εξαγγελίες προσπαθούν απλά να καλύψουν την κραυγαλέα προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

«Ο κ. Μητσοτάκης, δεν πήρε κανένα μάθημα από όσα έχουν προηγηθεί τα χρόνια της διακυβέρνησής του, συνεχίζοντας την πάγια τακτική να μετατοπίζει τις ευθύνες του σε άλλους παράγοντες», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε επίσης πώς όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για «επιτελικό κράτος» εννοεί την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο Μαξίμου. «Δε νοείται όμως, επιτελικό κράτος με τόσες επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, όπου οι υπεύθυνοι κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Και επίσης δε νοείται σύγχρονη χώρα, να δείχνει πιο ανέτοιμη μετά από τόσες κρίσεις», συμπλήρωσε και σημείωσε:

«Είναι η ώρα το αρμόδιο υπουργείο, να γίνει ένα πραγματικό στρατηγείο, όπως έχουμε ήδη προτείνει. Ένα ενιαίο κέντρο σχεδιασμού, συντονισμού και διαχείρισης κάθε φυσικής καταστροφής, με αναβαθμισμένα σχέδια πολιτικής προστασίας».


NEWSLETTER