Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 11:40

Εκλογές: Η «μπίλια» κάθεται στις 18 Σεπτεμβρίου - Οι αστάθμητοι παράγοντες που κρίνουν την προσφυγή στην κάλπη

Γράφτηκε από την
Εκλογές: Η «μπίλια» κάθεται στις 18 Σεπτεμβρίου - Οι αστάθμητοι παράγοντες που κρίνουν την προσφυγή στην κάλπη

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για εκλογές στο τέλος της 4ετούς διακυβέρνησης της ΝΔ όλα συνηγορούν ότι τον Σεπτέμβρη θα πάμε σε εθνικές εκλογές - Οι αστάθμητοι παράγοντες που θα καθορίσουν την τελική ημερομηνία - «Πρόβα τζενεράλε» της προεκλογικής περιόδου η αυριανή προ ημερησίας συζήτηση

Εκλογές δείχνουν τα μέτρα στήριξης των πολιτών και οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώνει η κυβέρνηση. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό έχει προεκλογικό άρωμα, κάτι που θα επιβεβαιωθεί και αύριο Τετάρτη, στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κοινωνική πολιτική. Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει σύγκριση της αποτελεσματικότητας της δικής του κυβέρνησης με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ στους τομείς της απασχόλησης, της στήριξης των κοινωνικά ασθενέστερων και των νέων εργαζομένων.

Και το ερώτημα που επικρατεί παντού είναι: Ποια θα είναι τελικά η Κυριακή των εκλογών; Για την ώρα δύο είναι οι πιο πιθανές Κυριακές για να γίνουν οι εκλογές, 18 Σεπτεμβρίου ή 25 Σεπτεμβρίου, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι οι εκλογές θα γίνουν 18 Σεπτεμβρίου.

Οι αστάθμητοι παράγοντες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες
Με τη Νέα Δημοκρατία να ανακοινώνει συνεχώς υποψήφιους για τις εκλογές, είναι σαφές ότι το κλίμα έχει προεκλογικό άρωμα. Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να ανατρέψουν τους όποιους σχεδιασμούς των συνεργατών του πρωθυπουργού, οι οποίοι είναι οι φωτιές του καλοκαιριού και πώς ο κρατικός μηχανισμός θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Ενας ακόμη παράγοντας που θα παίξει ρόλο είναι οι απειλές της Τουρκίας και οι προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στις αρχές του Αυγούστου να έχει όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων και μετά τον Δεκαπενταύγουστο να πάρει τις τελικές αποφάσεις για τις εκλογές.

Ονόματα και περιοδείες για τους υποψήφιους στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία
Μόλις χθες, Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της αντιδημάρχου Αθηναίων, Αννας Ροκοφύλλου, η οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Α' Αθηνών. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα και άλλων υποψηφίων, όπως οι: Ελίζα Βόζενμπεργκ, Νικόλας Γιατρομανωλάκης κ.ά.

Παράλληλα, η Πειραιώς ανακοίνωσε το πρόγραμμα των περιοδειών για τις επόμενες μέρες, στο οποίο συμμετέχει σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο, βουλευτές και κομματικά στελέχη. Πρόκειται για επισκέψεις σε διάφορους νομούς της χώρα με στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Επομένως, είναι σαφές ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο με όλα τα κόμματα να προετοιμάζονται στο παρασκήνιο.

Πηγή: reader

 


NEWSLETTER