Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 10:15

Βορίδης: Ενδεχομένως πριν το Πάσχα οι πρώτες εκλογές και πριν τις πανελλαδικές οι επαναληπτικές (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βορίδης: Ενδεχομένως πριν το Πάσχα οι πρώτες εκλογές και πριν τις πανελλαδικές οι επαναληπτικές (Βίντεο)

Τις πιθανές ημερομηνίες των εκλογών έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. «Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη» είπε στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον Εισαγγελέα» είπε για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την απόφαση να παραμένει προφυλακισμένη. Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών φαλκιδεύεται η έννοια της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Για το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας ο Μάκης Βορίδης ανέφερε: «Αρκετοί δήμοι έχουν συμμορφωθεί με την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και κάποιοι άλλοι θέλουν ακόμη δουλειά».

Σχετικά με τον μεγάλο διαγωνισμό στον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Αρχικά να πούμε ότι έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108.000, οι θέσεις που θα ενταχθούν κατ’ αρχήν είναι γύρω στις 5.500 και ίσως αυξηθούν κατά περίπου 1.000 θέσεις». Ο υπουργός τόνισε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.


NEWSLETTER