Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 12:58

Το Συμβούλιο της Ευρώπης γέμισε Ελλάδα-Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης Θ.Ρουσόπουλος υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Συμβούλιο της Ευρώπης γέμισε Ελλάδα-Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης Θ.Ρουσόπουλος υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

 

 
Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος. 

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 75 χρόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ολυμπιακή φλόγα εισήλθε στο Κοινοβούλιο του ΣτΕ και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από 612 βουλευτές από 46 χώρες- μέλη, που εκπροσωπούν 700 εκατομμύρια κατοίκους από όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. 


Παρόντες στη συνεδρίαση που υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα ήταν η Ελληνίδα εκλεγμένη γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ Δέσποινα Χατζηβασιλείου-Τσοβίλη καθώς και η ελληνική Ααντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ -εκτός των άλλων- συμμετέχουν και δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας. 

«Καλωσορίζουμε την Ολυμπιακή Φλόγα της ειρήνης στην κοιτίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και στη Γαλλία για τη διοργάνωση των Αγώνων της τριακοστής τρίτης Ολυμπιάδας», ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος. 

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης μίλησε εκτενώς στους βουλευτές και τους εκατοντάδες επισκέπτες στα θεωρεία για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και για την Ελλάδα ως κοιτίδα της Δημοκρατίας, ενώ στις οθόνες του Κοινοβουλίου προβαλλόταν σε ζωντανή σύνδεση η λαμπαδηδρομία και εικόνες από την τελετή αφής της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. 

ΑΠΕ