Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 15:30

ΠτΔ: Η ορθή λειτουργία και η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι καθήκον και μέριμνα όλων μας - Συνάντηση με τον Αλ. Χαρίτση

ΠτΔ: Η ορθή λειτουργία και η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι καθήκον και μέριμνα όλων μας - Συνάντηση με τον Αλ. Χαρίτση

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε, νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά τη διάρκεια του δημόσιου διαλόγου τους, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι «η ορθή λειτουργία και η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι καθήκον και μέριμνα όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, η αξία του διαλόγου και η αναζήτηση συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων έχουν πρωταρχική σημασία και συμβάλλουν στο γενικό καλό». Ενώ δήλωσε πως αναμένει να ακούσει με ενδιαφέρον τις απόψεις του συνομιλητή της.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Αλέξη Χαρίτση, που υπενθύμισε ότι είχε ζητήσει τη συγκεκριμένη συνάντηση, όταν «είχε δημοσιοποιηθεί και το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σε σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία θεωρούμε ότι είναι ένα σκάνδαλο το οποίο οδηγεί σε μια θεσμική καταρράκωση, η οποία πρέπει να μας ανησυχεί όλους. Ήθελα να συζητήσουμε για αυτή την υπόθεση», ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς.

Προσέθεσε, όμως, ότι «στο μεταξύ έχουν μεσολαβήσει κι άλλα πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως ήταν και η πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική, η οποία έφτασε μέχρι και τον οικιστικό ιστό της πρωτεύουσας και ήταν μια πρωτοφανής καταστροφή, η οποία δείχνει και την ανάγκη θωράκισης απέναντι στα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης, για τα οποία δυστυχώς βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα. Έχουμε μείωση του αριθμού των πυροσβεστών, έχουμε πολύ χαμηλή απόδοση σε σχετικούς κοινοτικούς πόρους, είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί πάρα πολύ».

Πέραν αυτών δε, «βεβαίως υπάρχει και το ζήτημα της κρίσης της ακρίβειας, της οικονομικής κρίσης και στα τρόφιμα και στο ρεύμα και στη στέγη. Ένα ζήτημα το οποίο, αυτή τη στιγμή, δημιουργεί συνθήκες βίαιης αναδιανομής εισοδήματος, κατά τη γνώμη μας, από τους πολλούς στους λίγους, από την κοινωνία στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, τα οποία εκμεταλλεύονται αυτή την κρίση, και δυστυχώς η πολιτική της κυβέρνησης, η πολιτική που επιδοτεί την κερδοσκοπία, είναι αυτή η οποία οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη όξυνση αυτής της κρίσης και από τον Σεπτέμβριο, ειδικά στο ρεύμα και στη στέγη και στα τρόφιμα, θα δούμε ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις, οι οποίες πλήττουν την κοινωνική πλειοψηφία», εκτίμησε.

Σύμφωνα με την προσέγγιση της Νέας Αριστεράς, υπάρχει μια τριπλή κρίση, «θεσμική, οικονομική και κλιματική, η οποία πρέπει όλους μας, όσοι έχουμε και τη θεσμική ευθύνη, να μας κάνει να ανησυχούμε και να συζητήσουμε επί της ουσίας για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση, την ώρα που η πολιτική της κυβέρνησης νομίζω ότι είναι μια πολιτική, η οποία αντί να επουλώνει τις πληγές και αντί να αμβλύνει τις συνέπειες των πολλαπλών αυτών κρίσεων, είναι αυτή ακριβώς η οποία οξύνει τις κρίσεις», υποστήριξε ο Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος κατέληξε διαβεβαιώνοντας πως «εμείς από τη μεριά μας, ως Νέα Αριστερά, θέλουμε να παίξουμε το ρόλο που μας αναλογεί και να ασκήσουμε μαχητική αλλά και ουσιαστική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Μαζί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς ήταν και ο επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ