Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 14:08

Το νέο τραγούδι του "Της ψυχής τα δεσμά", μας συστήνει ο ταλαντούχος Φάνης Μπαρμπούνης

Το νέο τραγούδι του "Της ψυχής τα δεσμά", μας συστήνει ο ταλαντούχος Φάνης Μπαρμπούνης

 

Κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment!

Σε στίχους και μουσική του ιδίου, και σε ενορχήστρωση του Γιάννη Δίσκου, το τραγούδι «Της ψυχής τα δεσμά» είναι μια ιδιαίτερα μελωδική μπαλάντα, το άκουσμα της οποίας προκαλεί μια γλυκιά νοσταλγία.
Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό music video σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μασούρα, στο οποίο μια όμορφη ερωτική ιστορία ξεδιπλώνεται με φόντο τη θάλασσα.
Ο Φάνης Μπαρμπούνης, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά στο ενεργητικό του (Χρυσάφι) και έχει κυκλοφορήσει τα singles «Θάλασσα» (σε μουσική και στίχους του αείμνηστου Χρήστου Κυριαζή) και μια επανεκτέλεση του κλασικού τραγουδιού «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί».
Στις ζωντανές του εμφανίσεις αναδεικνύει το προσωπικό του ύφος που συνδυάζει έντεχνα και λαϊκά στοιχεία με τη μουσική της Κρήτης, και αφήνει πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος, μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για το μέλλον!

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

 

 

 
Πώς άρχισε η ενασχόλησή σας με τη μουσική;

Πιστεύω ότι από παιδί υπήρχε μέσα μου η επαφή με την μουσική. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκα με το τραγούδι, αρχικά σε σχολικές χορωδίες και πολιτιστικούς-λαογραφικούς συλλόγους και έπειτα με την παραδοσιακή μουσική ιδιαίτερα της Κρήτης πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε τοπικά μαγαζιά.

 

Πείτε μας δυο λόγια για το πρώτο σας single.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με μουσικό όργανο πριν καλά καλά μάθω να παίζω είχα την ανάγκη να γράψω κάτι δικό μου κυρίως σε μουσική. Έτσι, με την βοήθεια και την παρότρυνση του τότε δασκάλου μου πήρα την απόφαση να ηχογραφήσω το πρώτο μου κομμάτι. Ήταν σίγουρα μια πολύ σημαντική στιγμή γιατί μπαίνοντας πρώτη φορά στο στούντιο και ηχογραφώντας δίπλα από καλούς μουσικούς, με βοήθησε δίνοντάς μου αυτοπεποίθηση και πίστη για να ξεκινήσω το δικό μου ταξίδι στο κόσμο της μουσικής.

 

Αν είχατε μια υπερδύναμη ποια θα ήταν αυτή;

Να μπορώ να ταξιδεύω στο χρόνο και να παρατηρώ τους ανθρώπους και τις καταστάσεις της κάθε εποχής που οδήγησαν στη διαμόρφωση του σήμερα.


Μιλήστε μας για ένα από τα τραγούδια σας και τι σας ενέπνευσε να το γράψετε…

Κάθε τραγούδι νομίζω ότι έχει τη δική του ιστορία μικρότερη ή μεγαλύτερη, είτε είναι βιωματικό είτε όχι. Στο τελευταίο κομμάτι που κυκλοφορήσαμε «Της ψυχής τα δεσμά» επηρεαστήκαμε από σχέσεις ανθρώπων που μας κρατούν πίσω. Μπορεί να αφορούν συναισθηματικά ψυχοφθόρες σχέσεις ή ακόμα και κακοποιητικές καταστάσεις, γεγονότα που συνεχώς παρατηρούμε γύρω μας. Γράφτηκε, λοιπόν, για όλα τα δεσμά και τους κόμπους που φυλακίζουν τη ψυχή μας. Αυτά πρέπει να λύσουμε και να ελευθερωθούμε προς το φως, ποτέ δεν είναι αργά!

 

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να έχετε μια συνεργασία;

Έχω ακούσει και έχω επηρεαστεί από διαφορά είδη μουσικής κυρίως της εγχώριας σκηνής. Νομίζω ότι κατά κύριο λόγο με έχουν εμπνεύσει τα παραδοσιακά, τα ελαφρολαϊκά και τα έντεχνα τραγούδια από τα οποία απαρτίζεται και το πρόγραμμα στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά νιώθω ότι με έχει στιγματίσει η Χαρούλα Αλεξίου οπότε θα ήταν μεγάλη τιμή και συγκίνηση κάποια στιγμή να μπορούσα να συνεργαστώ μαζί της.

 

 


«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί». Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας το ιστορικό της αναδημιουργίας του;

Το «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» ήταν μια πολύ σημαντική και τιμητική στιγμή για την πορεία της καριέρας μου μιας και είχα την συγκατάθεση και τα εύσημα του Γιάννη Μαρκόπουλου για την κυκλοφορία της επίσημης επανεκτέλεσης του κομματιού. Βγήκε την περίοδο της καραντίνας, μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλο τον κόσμο και ειδικά και για εμάς τους καλλιτέχνες που μείναμε έξω από τα μουσικά δρώμενα και πρακτικά χωρίς δουλειά όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι σε αυτήν την περίοδο, ο καθένας αντιμετώπισε τους δικούς του εχθρούς, «ορατούς» και «αόρατους» και φυσικά ήρθε αντιμέτωπος και με τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι αισθάνθηκα συγκυριακά ότι ήταν το καταλληλότερο κομμάτι και αποφάσισα να το ηχογραφήσω. Σαφώς για έμενα είχε και ιδιαίτερη σημασία αφού ένιωσα ότι ο κύριος Μαρκόπουλος μου έδωσε την ευκαιρία να συναντηθώ με την ιστορία.

 
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να γνωρίζουν οι νέοι θαυμαστές της μουσικής σας για εσάς;

Θεωρώ και θέλω να πιστεύω ότι αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η αλήθεια μου. Τραγουδάω αυτό που αισθάνομαι και που μου κάνει καλό στη ψυχή. Είμαι της άποψης ότι αυτή είναι η σημαντική ιδιότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τους καλλιτέχνες. Αργά ή γρήγορα το αληθινό θα φανεί, και το ψεύτικο και το προσποιητό επίσης.


Με ποιον τρόπο τα social media επηρεάζουν την προσέγγιση σας ως σύγχρονου καλλιτέχνη;

Τα social media στην εποχή που ζούμε είναι καταλυτικός παράγοντας ανάδειξης για έναν καλλιτέχνη αλλά και για την αγορά γενικώς. Προσωπικά προσπαθώ να τα χρησιμοποιώ τόσο ώστε να μην υπάρχει κορεσμός ούτε για εμένα ούτε για το κοινό. Θεωρώ ότι πέρα από τα πολλά θετικά που μπορεί να προσφέρουν έχουν και πολλά αρνητικά και κυρίως την υπερπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση. Στον μεγάλο όγκο νέων καλλιτεχνών και κομματιών χάνεται ένα σημαντικό κομμάτι της τέχνης. Πιστεύω ότι δυστυχώς πλέον ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού δεν εμβαθύνει στα κομμάτια και στο περιεχόμενο τους και έτσι χάνονται. Ωστόσο, τα social media είναι απαραίτητα και δίνουν πάτημα και χώρο σε όλους να ακουστούν κάτι το οποίο ήταν δυσκολότερο τα προηγούμενα χρόνια.

 
Σχέδια για το μέλλον;

Υπάρχουν πολλά σχέδια για το μέλλον κατά κύριο λόγο στην δημιουργία και στην παραγωγή νέων κομματιών και συνεργασιών. Εύχομαι να πάνε καλά τα πράγματα με την πανδημία που δυστυχώς μας ταλαιπωρεί ακόμα και να είμαστε ελεύθεροι για να μπορούμε να αναπτυσσόμαστε και να κάνουμε νέα σχέδια και όνειρα.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την όμορφη συζήτηση. Εύχομαι να έχουμε υγεία και φως στις ζωές μας!

 

 

 


Follow Fanis Barbounis
Facebook: https://cutt.ly/FanisBarbounisFB
Youtube: https://cutt.ly/FanisBarbounisYT
Instagram: https://cutt.ly/FanisBarbounisIG
Spotify: https://cutt.ly/FanisBarbounisSpotify