Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 10:24

Ο Ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος στο 2o Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Γράφτηκε από την
Ο Ιστορικός Θεόδωρος Λάμπρος στο 2o Δημοτικό Σχολείο Πύργου


Μίλησε στους μαθητές του Γ 1 και Γ 2 τάξεων του σχολείου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η γνώση και η αγάπη για την Ελληνική ιστορία ήταν το μήνυμα που πέρασε στους μικρούς μαθητές – μαθήτριες της Τρίτης Τάξης στου 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Πύργου – Ιστορικός και Συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος.
Στην ομιλία του προς στους μικρούς μαθητές – μαθήτριες αναφέρθηκε συνοπτικά στην τοπική ιστορία του 1821 και στους Ηλείους αγωνιστές τονίζοντάς τους ότι θα πρέπει να αγαπήσουν την ιστορία και να διαβάζουν όσο μπορούν αφού χωρίς την ιστορία «είμαστε κενοί άνθρωποι και επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Δεν έκρυψε μάλιστα την συγκίνησή του αφού στο Γ1 τμήμα που παρακολούθησε την ομιλία βρίσκεται και ο γιος του Κωνσταντίνος.

 

«Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και πρέπει να συνεχιστούν»

Με την σειρά τους οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Γ1 και Γ2 κ.κ Τάσος Ιωσηφίδης και Θεοδώρα Ζαχιώτη αναφέρθηκαν στην αξιέπαινη όπως τόνισαν πρωτοβουλία του κ. Θεόδωρου Λάμπρου τονίζοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν στο μέλλον».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωσηφίδης:«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Θεόδωρο Λάμπρο για αυτήν του την επίσκεψη αφού αναδεικνύει την τοπική ιστορία και την μεταλαμπαδεύει στη νέα γενιά του τόπου που είναι αυτά τα παιδιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Λάμπρος διένειμε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου αντίτυπα της έκδοσης του Δήμου για την Ελληνική Επανάσταση στην Ηλεία.

Πηγή: skalistiri.news

 

 


NEWSLETTER