Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 10:45

Focus Bari: Ένα στα πέντε παιδιά έως 12 ετών έχει κινητό τηλέφωνο και το 85% πρόσβαση στο Ίντερνετ

Γράφτηκε από την
Focus Bari: Ένα στα πέντε παιδιά έως 12 ετών έχει κινητό τηλέφωνο και το 85% πρόσβαση στο Ίντερνετ

Σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών έχει στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, με την τάση να είναι διαρκώς ανοδική και το ποσοστό της κατοχής κινητού στον παιδικό πληθυσμό να έχει ενισχυθεί κατά 8% μέσα στην τελευταία χρονιά.

Ταυτόχρονα έντονη είναι η παρουσία των παιδιών στο διαδίκτυο, αφού σχεδόν 9 στα 10 παιδιά (85%) είναι χρήστες internet. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το συγκεκριμένο ποσοστό είναι ιδιαίτερα αυξημένο και στις πολύ μικρές ηλικίες φτάνοντας το 72% μεταξύ των παιδιών 5 – 6 ετών.

Πρόκειται για ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας Focus on Tech Life Tips της Focus Bari, η οποία καταδεικνύει το πώς εκτοξεύθηκε η σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία μέσα σε λίγους μήνες, την «χρονιά της πανδημίας», μετατρέποντας σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων σε «digital citizens».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σήμερα, σχεδόν όλοι (96%) οι Έλληνες 16 - 64 χρόνων είναι χρήστες internet.

Υψηλά (91%) είναι και τα ποσοστά όσων συνδέονται στο internet από το κινητό τους είτε το κάνουν για λόγους επικοινωνίας, ενημέρωσης, διασκέδασης, κοινωνικοποίησης, αγορών ή για επαγγελματικούς λόγους, αναφέρει το ethnos.

Ωστόσο η τηλεργασία αλλά και η τηλεκπαίδευση φαίνεται ότι άλλαξαν αρκετά τις ισορροπίες σε σχέση με τα μέσα σύνδεσης στο διαδίκτυο με τα desktop να εμφανίζουν αξιοσημείωτη άνοδο που φτάνει το 42% τη χρονιά που πέρασε.

Αντίστοιχη είναι και η δυναμική των social media αφού οκτώ στους δέκα Έλληνες εκφράζονται και αλληλεπιδρούν με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αυξήθηκε και κατά 70% το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι αφιερώνουν στα social (συνειδητά τουλάχιστον) πάνω από μια ώρα κάθε μέρα!

Η πανδημία έφερε εξοικείωση και με το ηλεκτρονικό εμπόριο και πλέον επτά στους δέκα Έλληνες κάνουν σήμερα αγορές online με τον εν λόγω «δείκτη» να έχει ενισχυθεί κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στον τελευταίο χρόνο της πανδημίας.


NEWSLETTER