Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 16:47

Νότια Κορέα: Πρώτη απεργία στα χρονικά στη Samsung Electronics!

Νότια Κορέα: Πρώτη απεργία στα χρονικά στη Samsung Electronics!

To Συνδικάτο που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους στη Samsung Electronics κήρυξε σήμερα απεργία, την πρώτη στην ιστορία του νοτιοκορεατικού τεχνολογικού γίγαντα που ιδρύθηκε πριν από πεντέμισι δεκαετίες.

Το Εθνικό Συνδικάτο της Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μονοήμερη διαμαρτυρία ζητώντας από όλα τα μέλη του να χρησιμοποιήσουν την άδεια μετ’ αποδοχών τους στις 7 Ιουνίου.

Tο συνδικάτο υποστηρίζει ότι έχει περίπου 28.000 μέλη, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα πέμπτο του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Η Samsung Electronics ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο.

«Δεν αντέχουμε πλέον τις διώξεις εναντίον των εργατικών συνδικάτων. Κηρύσσουμε απεργία κατά της παραμέλησης των εργαζομένων από την εταιρεία», δήλωσε ο Son Woo-mok εκπρόσωπος του συνδικάτου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά.

Η διοίκηση της Samsung Electronics βρίσκεται σε συζητήσεις με το συνδικάτο από την αρχή του τρέχοντος έτους για τους μισθούς, αλλά οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξουν σε συμφωνία.

Το συνδικάτο ζήτησε αύξηση μισθών 6,5% και μπόνους συνδεδεμένο με τα κέρδη της εταιρείας. Η Samsung Electronics είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης, smartphone και τηλεοράσεων στον κόσμο. Η εταιρεία αναφέρει ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα έχει αντίκτυπο στην παραγωγή και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πηγή: ertnews.gr