Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 10:20

Γκάγκα για κορονοϊό: «Δεν σταματά, μας προβληματίζει πολύ - Διασωληνώνουμε 20χρονους»

Γράφτηκε από την
Γκάγκα για κορονοϊό: «Δεν σταματά, μας προβληματίζει πολύ - Διασωληνώνουμε 20χρονους»

 
Η οριακή κατάσταση την οποία βιώνουν οι γιατροί της πρώτης γραμμής αποτυπώνεται στα λεγόμενα της καθηγήτριας πνευμονολογίας


Η καθηγήτρια πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Σωτηρία και για τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού λέγοντας πως δεν είναι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων, καθώς ο καθένας πρέπει να προσέχει μόνος του. Ακόμα, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να μπει ο ιδιωτικός τομέας στη «μάχη» της πανδημίας.

Η γιατρός μίλησε για την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα. «Είναι δύσκολο, δεν σταματάει, δεν τελειώνει, μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το πράγμα και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Γενικά, προσπαθούμε να κάνουμε μετατροπές σε ΜΕΘ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το προλάβουμε. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε».

Η κυρία Γκάγκα, είπε χαρακτηριστικά ότι «χθες είχαμε έναν 20χρονο που διασωληνώθηκε κι ένας 38χρονος επίσης. Εχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας».


Πηγή: ethnos.gr

 


NEWSLETTER