Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 10:18

Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία: Πρώην αστυνομικός σκότωσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Αθήνα

Γράφτηκε από την
Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία: Πρώην αστυνομικός σκότωσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Αθήνα

Ο συνταξιούχος αστυνομικός Φώτης Μπέλλος, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012, φέρεται ότι είναι ο δράστης του φονικού που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου στην Αθήνα, δίπλα στη ΓΑΔΑ. 

Ο απόστρατος αστυνομικός, σύμφωνα με πολλές έγκυρες ενημερωτικές ιστοσελίδες, τσακώθηκε άγρια με έναν ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην περιοχή, ο οποίος τού είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν παρατήρηση. Χθες όμως, με αφορμή μία ακόμα παρατήρηση, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο: Ο απόστρατος αστυνομικός έφυγε, πήγε στο σπίτι του που είναι πολύ κοντά, πήρε το όπλο, επέτρεψε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου. 

Αν και η Αστυνομία επισήμως δεν είχε ανακοινώσει τίποτα μέχρι αργά χθες το βράδυ, όλες οι πληροφορίες για το δράστη του εγκλήματος συνέκλιναν προς το πρόσωπο του Φώτη Μπέλλου. Σύμφωνα δε με έγκυρες πληροφορίες, έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη γίνεται τόσο στην Οιχαλία όσο και στην υπόλοιπη Μεσσηνία. 

 

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ “Ε” 

Ο φερόμενος ως δράστης του χθεσινού εγκλήματος είχε απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη, όταν τον Αύγουστο του 2012 καλούσε τη νεολαία να στελεχώσει «Τάγματα Ασφαλείας» της Χρυσής Αυγής, με στόχο να υποκαταστήσει την Αστυνομία. Τότε η «Ε» είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο τα σχέδια του Φώτη Μπέλλου

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια ο απόστρατος αστυνομικός έφυγε από τη Χρυσή Αυγή επειδή διαφώνησε με την πολιτική της.

Αναλυτικά εκείνο το ρεπορτάζ της «Ε» για τα σχέδια του αποστράτου αστυνομικού ανέφερε:

«"Τάγματα Ασφαλείας" που θα υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία συγκροτεί η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Οιχαλίας. Συγκεκριμένα,  και με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας, συγκροτεί κατά τα πρότυπα της Μαφίας παρακρατικές ομάδες προστασίας, ενώ παράλληλα προκαλεί τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο, επειδή σε συνέντευξή του στην "Ε" δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία. 

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή ρίχνει το γάντι στην Πολιτεία αδιαφορώντας για τους νόμους και τη τήρησή τους. Στη σύσταση των "Ταγμάτων Ασφαλείας" πρωτοστατεί ο απόστρατος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Φώτης Μπέλλος. Εστειλε μάλιστα ανακοίνωση στην "Ε", με την οποία καλεί τους νέους "από 15 έως... 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση". Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, περιγράφει τους στόχους των "Ταγμάτων Ασφαλείας": "Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων".

Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά, η ανακοίνωση αναφέρει: "Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση".

Τέλος, ο κ. Μπέλλος ρίχνει το γάντι στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας γράφοντας ότι η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για τη δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας αποτελεί απάντηση στην συνέντευξη που έδωσε στην "Ε" ο κ. Γεωργακόπουλος. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που υπογράφει εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής ο κ. Μπέλλος αναφέρει τα εξής:  

"Η συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης των Ελλήνων την καταγωγή της περιφέρειας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας είναι και απάντηση στην στημένη συνέντευξη του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχου κ. Γεωργακόπουλου Βασιλείου, στην εφημερίδα "Ελευθερία" Καλαμάτας της 30 Ιουνίου 2012 σελ. 16 (στην δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια), που προσπάθησε να ασκήσει πίεση και τρομοκρατία εναντίον μας (περί παρανόμων και επικίνδυνων ομάδων περιφρουρήσεως). Η τρομοκρατία του κράτους του υπουργείου Προστασίας του λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα και της παράλυτης Αστυνομίας της αλλοδαπολαγνίας δεν θα περάσει. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων. Δυστυχώς φτάσαμε σήμερα στο σημείο να λέμε κύριε Γεωργακόπουλε "ό,τι κρατικό αντεθνικό". 

Συγκέντρωσε όλη την οργή σου, συσσώρευσε όλο το μίσος σου, για την ώρα της εκδικήσεως, που πολύ σύντομα έρχεται, εναντίον όλων αυτών που με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους σε οδήγησαν στην δυστυχία, στην κατάθλιψη, στην εξαθλίωση, στην ανασφάλεια και στον οικονομικό μαρασμό. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ποιοι είναι"». 


NEWSLETTER