Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 16:33

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας κρατούνται 15 Πακιστανοί μετανάστες

Γράφτηκε από την
Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας κρατούνται 15 Πακιστανοί μετανάστες

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας κρατούνταν χθες το απόγευμα 15 ενήλικα άτομα από το Πακιστάν, οι οποίοι μαζί με ακόμα 53 ομοεθνείς τους μετά από πολύωρη επιχείρηση του Λιμενικού το απόγευμα της Κυριακής διασώθηκαν και οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Βελανιδιάς στον Κάβο Μαλιά.

Το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, έμεινε ακυβέρνητο και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Μετά την διάσωσή τους και την παροχή φροντίδας, 4 εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν για καταγραφή και διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών στις αστυνομικές υπηρεσίες της Καλαμάτας, της Τρίπολης, του Ναυπλίου και των Μολάων. Ανάλογα μάλιστα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και την διακύμανση της χωρητικότητας στα κατά τόπους κρατητήρια ενδέχεται ο αριθμός των ατόμων που κρατούνται ανά περιοχή να μεταβάλλεται, καθώς κάποιοι αναγκαστικά μεταφέρονται από τη μία περιοχή στην άλλη. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι συνολικά 64 Πακιστανοί μετανάστες, που κρατούνται στις προαναφερθείσες περιοχές αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάρουν το δρόμο για προαναχωρησιακά κέντρα της χώρας.


NEWSLETTER