Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 17:46

Ανήλικοι τσιγγάνοι οι κλέφτες στην κεραμοποιία Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από την
Ανήλικοι τσιγγάνοι οι κλέφτες στην κεραμοποιία Αναγνωσταρά

 

Τρεις ανήλικοι Ελληνες τσιγγάνοι (δύο αδέλφια ηλικίας 17 και 14 χρόνων και ένας ακόμα 14χρονος ομόφυλός τους) φέρονται ως οι δράστες τεσσάρων κλοπών στο κλειστό εργοστάσιο της κεραμοποιίας Αναγνωσταρά στο Ασπρόχωμα, φέτος το Φεβρουάριο και το Μάρτιο.

Οι ανήλικοι κατηγορούνται ότι έκλεψαν χάλκινα καλώδια απροσδιόριστης αξίας, ενώ έσπασαν και πήραν μαζί τους μια κάμερα όταν κατάλαβαν ότι κατέγραφε τις κινήσεις τους.

Πιο αναλυτικά, οι κλοπές έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 26 Φεβρουαρίου έως και 24 Μαρτίου, και εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Σε βάρος των τριών ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Η υπαιτιότητά τους φαίνεται πως προκύπτει από το συνδυασμό πληροφοριών με την παράλληλη εξέταση βιντεοσκοπικού υλικού, αλλά και από τον τρόπο δράσης τους.

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Η αρχή έγινε στις 26 Φεβρουαρίου όταν οι κατηγορούμενοι ως δράστες φέρονται να διέρρηξαν την μεταλλική πόρτα σε αποθήκη του εργοστασίου και να έκλεψαν χάλκινα καλώδια απροσδιόριστης αξίας.

Στις 3 Μαρτίου ακολούθησε και νέα διάρρηξη στην πόρτα της κεραμοποιίας, απ' όπου οι δράστες “σήκωσαν” και πάλι απροσδιόριστο αριθμό χάλκινων καλωδίων.

Στις 18 Μαρτίου οι δράστες έσπασαν μια κάμερα ασφαλείας στο προαύλιο του εργοστασίου και την πήραν.

Στις 24 Μαρτίου άνοιξαν μια ξύλινη πόρτα αποθήκης στο προαύλιο και έκλεψαν μεγάλη ποσότητα χάλκινων καλωδίων απροσδιόριστης αξίας.


NEWSLETTER