Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019 10:18

Καλαμάτα: Συνελήφθη 20χρονος για ληστεία σε βάρος 17χρονων

Γράφτηκε από την

 

Δύο 17χρονοι έπεσαν θύματα ληστείας από νεαρούς τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Καλαμάτα.

Οι δράστες πλησίασαν τους ανήλικους και με την χρήση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν καταφέρνοντας έτσι να τους αρπάξουν χρήματα, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο τσάντες με προσωπικά αντικείμενα και έπειτα εξαφανίστηκαν.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Καλαμάτα ένας εκ των δραστών, ένας 20χρονος.

Σε έρευνες, που ακολούθησαν σε χώρους κατοικίας του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χασίς αναμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους 8 γραμμαρίων, αεροβόλο πιστόλι, γεμιστήρας πιστολιού, 10 αμπούλες πεπιεσμένου αέρα, 5 φυσίγγια, πλήθος μεταλλικών βολίδων-σφαιριδίων, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser), το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 20χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.