Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 10:30

75 χρόνια σε 3 Πακιστανούς για απαγωγή ομοεθνών τους

Γράφτηκε από την

Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο καθένας από τους 3 Πακιστανούς που κατηγορούνται για την απαγωγή ομοεθνών τους πέρυσι το καλοκαίρι στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ζαχάρως που κατέθεσαν, περιέγραψαν πως βρήκαν άσχημα χτυπημένους, δεμένους χειροπόδαρα και φιμωμένους 3 άντρες, μέσα σε αγροτόσπιτο της περιοχής. Στον ίδιο χώρο ήταν και οι 3 δράστες, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη άμεσα, ενώ οι δύο διέφυγαν αρχικά και συνελήφθησαν αργότερα.
Τα θύματα δήλωσαν στην Αστυνομία πως οι δράστες τους είχαν απαγάγει για να εισπράξουν λίτρα από τους συγγενείς τους στο Πακιστάν. Ζητούσαν 18.000 ευρώ, 6.000 ευρώ δηλαδή για τον καθένα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.
Ειπώθηκε ακόμα πως τα θύματα είχαν ταξιδέψει από την Αθήνα προκειμένου να δουλέψουν στην Κυπαρισσία όταν έγινε η απαγωγή τους. Και οι 3 κατηγορούμενοι πάντως αρνήθηκαν την ενοχή τους.
Στη διάρκεια της διαδικασίας έγινε αναφορά και σε 4ο θύμα απαγωγής από κατηγορούμενο ενώ ο συνήγορος του ενός μίλησε για ενδεχόμενες παράνομες δοσοληψίες σχετικά με μεταφορά λαθρομεταναστών.

Κ.Δ.