Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 08:12

Μεσσηνία: Νεαροί “χτυπούσαν” σπίτια σε Μάνη και Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Νεαροί “χτυπούσαν” σπίτια σε Μάνη και Τριφυλία

 

 

Δύο νεαροί ρομά, 20 ετών ο ένας και 24 ο άλλος, κατηγορούνται ότι μπούκαραν σε σπίτια για να κλέψουν ενώ οι ιδιοκτήτες έλειπαν.

Συγκεκριμένα κατηγορούνται για δύο κλοπές και μια απόπειρα κλοπής. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ την επομένη από την τελευταία διάρρηξη, την οποία φέρονται να έκαναν το Σάββατο στο Προάστιο της Δυτικής Μάνης.

Πιο αναλυτικά, το πρωί του περασμένου Σαββάτου φέρονται να παραβίασαν μπαλκονόπορτα σπιτιού και να έκλεψαν από το σπίτι ένα μεταλλικό κουτί, το οποίο είχε μέσα ένα laptop, δύο ρολόγια χειρός, ένα στρατιωτικό μαχαίρι και έγγραφα, που η συνολική τους αξία εκτιμάται στα 2.920 ευρώ. Η σύλληψή τους έγινε την επομένη το πρωί. Οπως προέκυψε κατά την προανάκριση στην Ασφάλεια, οι δυο τους το πρωί της περασμένης Παρασκευής μπήκαν στην αυλή σπιτιού στη Μαραθόπολη Τριφυλίας για να κλέψουν. Ομως, ήταν εκεί ο ιδιοκτήτης και μόλις είδε τον 20χρονο αυτός έφυγε.

Την ίδια ημέρα κατηγορούνται ωστόσο ότι διέπραξαν μια άλλη κλοπή στο Κορυφάσιο του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Εκεί φέρονται να παραβίασαν παράθυρο και να έκλεψαν μέσα από το σπίτι ένα χρυσό δαχτυλίδι, 400 ευρώ σε μετρητά και μια βέρα. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το αυτοκίνητο του νεότερου επειδή, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν το μέσο το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους (ο ένας είναι κάτοικος Αριοχωρίου και ο άλλος Αγ. Κωνσταντίνου Αρφαρών) και για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία. Επίσης κατασχέθηκαν και 60 ευρώ ως μέρος των... κερδών από τις κλεψιές.


NEWSLETTER