Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 19:26

Μεσσηνία: Χωρίς παραβάσεις οι έλεγχοι για χρήση παιδικού καθίσματος

Γράφτηκε από την

Ενημέρωση για τη χρήση παιδικού καθίσματος και τη βεβαίωση παραβάσεων κατά τη μεταφορά παιδιών χωρίς ειδικά μέσα προστασίας περιλάμβαναν οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στη Μεσσηνία για την εβδομάδα 4 έως 10 Μαΐου.

Πρόκειται για το γνωστό πλέον πρόγραμμα των υπηρεσιών Τροχαίας της χώρας “Παράβαση της εβδομάδας”, για την αντιμετώπιση των πιο επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων. Βέβαια, διφορούμενο παραμένει το αν θα πρέπει να χαρούμε ή να προβληματιστούμε για το μηδενικό αποτέλεσμα το οποίο καταγράφηκε από τα 8 συνεργεία τα οποία συγκροτήθηκαν για να ελέγξουν αυτή την... αόρατη, εν πολλοίς, παράβαση του ΚΟΚ, στους μεσσηνιακούς (και όχι μόνο) δρόμους. Θα μπορούσε ωστόσο να πει κανείς ότι οι έλεγχοι συνέπεσαν με την πρώτη έξοδο από την καραντίνα, οπότε δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση – αλλά, καθαρά εμπειρικά, η καθημερινότητα στους δρόμους είναι αλλιώτικη από τα στατιστικά στοιχεία.
Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τροχονομικών ελέγχων στο νομό, για την “Παράβαση της εβδομάδας” διενεργήθηκαν συνολικά 295 έλεγχοι και για μη χρήση παιδικού καθίσματος δεν καταγράφηκε καμία παράβαση. Παράλληλα, τα 8 συνεργεία στη Μεσσηνία διενήργησαν το ίδιο διάστημα, δηλαδή 4 έως 10 Μαΐου, και ελέγχους για υπερβολική ταχύτητα, οπότε καταγράφηκαν 48 τέτοιες παραβάσεις.
Σε ό,τι αφορά τα γενικότερα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, σε όλη την επικράτεια συγκροτήθηκαν 957 συνεργεία Τροχαίας, ελέγχθηκαν συνολικά 17.320 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.309 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 62 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (341), της Αττικής (270), της Πιερίας (269), των Σερρών (210), της Κορινθίας (συνολικά 207: 205 για υπερβολική ταχύτητα και 2 για μη χρήση παιδικού καθίσματος) και της Κοζάνης (144).

Ν.Κ.