Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 09:06

7 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Μεσσήνη, Πυλία και Τριφυλία

Γράφτηκε από την
7 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Μεσσήνη, Πυλία και Τριφυλία

 

Στη σύλληψη 7 ατόμων προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από έρευνες στα σπίτια και τις ιδιοκτησίες των συλληφθέντων όπου βρήκαν ναρκωτικά, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων και της ΟΠΚΕ, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών.

Σε βάρος των 7 συλληφθέντων, τα τηλέφωνα των οποίων παρακολουθούνταν από φέτος τον Ιανουάριο, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες. Στις έρευνες που έγιναν, κατασχέθηκαν ποσότητες χασίς σχεδόν 2,5 κιλών, ναρκωτικά χάπια, κυνηγετικά όπλα, ασύρματοι πομποδέκτες κ.ά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες διακινούσαν χασίς, κοκαΐνη και ναρκωτικά χάπια στην περιοχή της Τριφυλίας και της Πυλίας, καθώς και στη Μεσσήνη.

 

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 

Συνελήφθησαν 5 Ελληνες και 2 αλλοδαποί: Ενας 37χρονος Βούλγαρος ο οποίος συνελήφθη στους Γαργαλιάνους. Ενας 25χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη στο Κοπανάκι. Ενας 42χρονος Ρομά από τη Μεσσήνη, και άλλοι 4 Ελληνες μεταξύ των οποίων και άτομα που έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές – ένας 42χρονος και ένας 52χρονος στη Χώρα, ένας 37χρονος στην Καλαμάτα και ένας 32χρονος στους Γαργαλιάνους.

Οπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο, οι 7 συλληφθέντες από φέτος στα τέλη Ιανουαρίου έως και τη σύλληψή τους διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος. Στις έρευνες που διεξήχθησαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε σπίτια, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα χασίς σε φούντα 2.456,6 γραμμαρίων, 79 ναρκωτικά δισκία, 7 κινητά τηλέφωνα, 4 κυνηγετικά όπλα, 2 ασύρματοι πομποδέκτες και εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών χασίς (λαμπτήρες υψηλής ισχύος, πολύπριζα, συσσωρευτές κ.ά.).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τρίτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας για να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.


NEWSLETTER