Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 10:17

12 χρόνια σε Αλβανό για τη ληστεία Ολλανδών και 5 χρόνια σε συνεργό του για κλοπή

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 12 χρόνων για τη συμμετοχή του στη ληστεία 4 Ολλανδών στο Ακριτοχώρι τον Αύγουστο του 2006 και σε κλοπή στο Πεταλίδι, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε έναν Αλβανό. Στο συγκατηγορούμενο και ομοεθνή του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 χρόνων για τη συμμετοχή του στην κλοπή στο Πεταλίδι. Πρωτόδικα για τη ληστεία και την κλοπή, είχε επιβληθεί στον έναν κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 20 χρόνων και στον άλλον -που συμμετείχε μόνο στην κλοπή- ποινή κάθειρξης 8 χρόνων. 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ένας κατηγορούμενος μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς του λήστεψαν με την απειλή όπλων δύο ζευγάρια Ολλανδών και έκλεψαν τα αυτοκίνητά τους, μέσα στα οποία υπήρχαν 10.000 ευρώ. Λίγο νωρίτερα είχαν κλέψει από το σπίτι χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα  και ένα φορητό υπολογιστή. Οπως κατέθεσε ένας από τους μάρτυρες αστυνομικούς, οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν το σκύλο της οικογένειας που φιλοξενούσε το ζευγάρι των ομοεθνών τους. Στον κατηγορούμενο οδηγήθηκαν  από το αποτύπωμά του το οποίο βρήκαν σε ένα Φορντ Φιέστα που οι ληστές εγκατέλειψαν 200 μέτρα από το σπίτι των Ολλανδών και το οποίο είχε κλαπεί λίγες ημέρες πριν από βενζινάδικο στη Μεθώνη. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την ενοχή του και δικαιολόγησε το αποτύπωμα στο κλεμμένο Φορντ ισχυριζόμενος ότι ο συμπατριώτης του και συγκατηγορούμενός του, τον είχε πάει σε κάποιο χωριό.
Ο άλλος κατηγορούμενος, μαζί με τον προαναφερθέντα κατηγορούμενο, μπήκαν σε σπίτι στο Πεταλίδι και έκλεψαν δύο ρολόγια, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα περιδέραιο. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς σε αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την Εύβοια.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχτηκε την κλοπή, όχι όμως πως την διέπραξε μαζί με τον άλλον.
Ν.Κ.