Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 08:32

16 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
16 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

 

Δεκαέξι άτομα, 11 Ελληνες και 5 αλλοδαποί, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο νομό, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε αυτές, συνελήφθησαν συνολικά 102 άτομα, προσήχθησαν 133 και έγινε έλεγχος σε 1.185. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 802 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 310 παραβάσεις. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 7 Ελληνες και ένας αλλοδαπός για ναρκωτικά, ένας Ελληνας για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 3 Ελληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Στην Αργολίδα συνελήφθησαν 44 άτομα, στην Αρκαδία 10, στην Κορινθία 9 και στη Λακωνία 23.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εξιχνιάστηκε μία περίπτωση απάτης από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων και κατασχέθηκαν: 75 μέτρα καλώδιο στην Αργολίδα, μικροποσότητα κάνναβης στην Αρκαδία, προϊόντα παρεμπορίου στην Κορινθία, τσιγαριλίκι και ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 5,8 γραμ., μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας) και μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλομπ) στη Λακωνία, τσιγαριλίκι και μικροποσότητες κάνναβης, μικροποσότητες ηρωίνης και 11 ναρκωτικά δισκία στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, “οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.


NEWSLETTER